Top
Image Alt

Vloer egaliseren

  |  Vloer egaliseren

Egaliseermiddelen

Vloer egaliseren is een vak dat kennis en de juiste egaliseermiddelen nodig heeft. Egaliseermiddelen zijn zelf vloeiende gips- of cementgebonden producten waarbij na een zeer snelle droging een harde en stabiele afwerkvloer ontstaat. Sommige egaliseermiddelen zijn dermate sterk dat er maar een laag van 2 mm nodig is, 3 mm of meer is het meest gangbaar.

Een laagdikte van 2 mm is alleen voldoende indien de dekvloer al volledig vlak en glad is maar niet geschikt als ondergrond om een vloer op te lijmen. Normaal gesproken drogen egaliseermiddelen bij 3 mm laagdikte binnen ongeveer 24 uur, er zijn echter ook snellere egaliseermiddelen die vaak toegepast worden indien snelheid in het in gebruik nemen van de ruimte vereist is. Bijvoorbeeld de gangen in een verzorgingstehuis die voorzien moeten worden van een PVC-vloer.

Er worden steeds meer dekvloeren voorzien van een ingefreesde vloerverwarming. De dekvloer wordt dan zodanig beschadigd dat deze met diverse egaliseermiddelen weer mooi dicht en vlak gemaakt kan worden. Er wordt dan een “standvast“ egaliseermiddel gebruikt om de holtes op te vullen. Daarna kan de dekvloer mooi vlak en glad gemaakt worden met een normaal egaliseermiddel.

 

 

Dekvloer repareren

Maar ook om een dekvloer te repareren na het slopen van bijvoorbeeld een tegelvloer kunnen egaliseermiddelen toegepast worden. Tegenwoordig zijn de “betonlook” vloeren populair. Als alternatief van bijvoorbeeld een gietvloer kunnen bepaalde egaliseermiddelen ook afgelakt worden.

Wakol heeft voor alle soorten dekvloeren en verschillende soorten te installeren vloerbedekkingen een goede oplossing in het uitgebreide assortiment. Ook is van het zusterbedrijf Loba het juiste laksysteem verkrijgbaar voor het aflakken van enkele Wakol-egaliseermiddelen.

 

Egaliseren van de VERSCHILLENDE dekvloeren

Egaliseermiddelen worden vooral toegepast indien er een “zachte“ vloerbedekking geplaatst en gelijmd dient te worden. Denk hierbij aan linoleum, PVC, rubber en kurk, maar ook bij het voorbereiden van een gietvloer. Ook is het soms noodzakelijk een egaliseermiddel toe te passen voordat er een parketvloer kan worden verlijmd. Let daarbij op of het toe te passen egaliseermiddel sterk genoeg is om de spanningen die optreden bij houten vloeren op te kunnen vangen.

Op zoek naar meer informatie over het egaliseren van de verschillende dekvloeren? Lees hieronder meer door op de desbetreffende button te klikken.

Zandcement vloer egaliseren

 

Tegelvloer egaliseren

 

Anhydriet vloer egaliseren

Houten vloer egaliseren

 

Voor meer informatie of vragen, neemt gerust contact met ons op! 

CURSUS EGALISEREN & PVC VERLIJMEN.

Wil jij ook het egaliseren en verlijmen proces volledig onder de knie hebben? Dan gaan wij je vooruit helpen! Vanaf dit jaar lanceren wij onze nieuwe cursus Egaliseren & PVC verlijmen. Hierin leren wij jou door middel van theorie en praktijk alle ins en outs over egaliseren en flexibel verlijmen.

Lees hier meer erover of schrijf je direct in via de button.

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM