Top
Image Alt

Tegelvloer egaliseren

  |  Tegelvloer egaliseren

Tegelvloer egaliseren

Een vloertegel of plavuis is meestal van keramiek en zijn dikwijls rechthoekig van vorm. Tegenwoordig worden de tegels steeds groter met kleine voegen. Vroeger waren het kleine tegels met soms erg brede en diepe voegen. Voordat er geëgaliseerd kan worden, dient de tegelvloer goed ontvet te worden en moeten de tegels goed ruw geschuurd zijn.

Indien de vloer netjes volgens de regels wordt ontvet met WAKOL R4515 Tegelreiniger en wordt geschuurd met diamantschijven, kan het speciale voorstrijkmiddel, WAKOL D3045, aangebracht worden om vervolgens een WAKOL-egaliseermiddel aan te brengen. Bijvoorbeeld onze topegaline, de zeer goed vloeiende WAKOL Z610. Hiermee creëer je heel snel een super strak eindresultaat. Echt ongekend! De ondergrond is bovendien al na 6 uur (max. 5 mm dik) gereed voor het leggen van elk type vloerbedekking. En je kunt hele dikke lagen in één keer aanbrengen.

De voegen die erg breed en diep zijn dienen eerst vlak gestreken te worden. Hiervoor heeft WAKOL de juiste producten in het programma, zoals de WAKOL D3060 plastificeringsmiddel in combinatie met de WAKOL Z640 Egaliseermiddel.

Meer weten over egaliseren? Bekijk hier de tips voor het egaliseren van een vloer!

Wakol_R4515

Wakol R4515 Tegelreiniger

WAKOL R4515 tegelreiniger voor de handmatige of machinale reiniging van bestaande tegelvloeren voor het verwijderen van oude onderhoudslagen alsmede sterke vervuiling ter voorbereiding van de aansluitende van verschillende soorten vloerbedekking.

Wakol D3045 Voorstrijkmiddel

WAKOL D3045 Speciaal voorstrijkmiddel is een kant-en-klaar dispersie voorstrijkmiddel voor de verbetering van de hechting van WAKOL-egaliseermiddelen op:

    • WAKOL PU280 Polyurethaan voorstrijkmiddel en WAKOL PU235 Polyurethaan voorstrijkmiddel
    • Gietasfalt
    • Houten plaatmateriaal en op grondgereinigde keramische tegels
    • Natuursteen vloeren
    • Terrazzo

Dit alles binnenshuis.

 

video egaliseren tegelvloer

 

Voor meer informatie of vragen, neemt gerust contact met ons op! 

 

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM