Top
Image Alt

Houten vloer egaliseren

  |  Houten vloer egaliseren

Houten vloer egaliseren

 

Houten vloer

Houten draagvloeren bestaan meestal uit vuren balken die op een fundering en/of op een muurtje worden geplaatst. Op deze balken zijn vuren planken geplaatst. Het is belangrijk dat de kruipruimte goed geventileerd is en blijft, ook na een verbouwing.

WAKOL heeft een speciaal voorstrijkmiddel, de WAKOL D3045, en een hechtmiddel, de WAKOL D3060 plastificeringsmiddel (in combinatie met WAKOL Z640 reparatiemiddel en wapeningsweefsels, WAKOL AR150) om een geschikte basislaag aan te brengen om op te egaliseren met een WAKOL-egaliseermiddel.

Meer weten over egaliseren? Bekijk hier de tips voor het egaliseren van een vloer!

 

Hout magnesiet

Dit is een lichtgewicht dekvloer van gemalen magnesietsteen, een oplossing van magnesiumchloride, zand, zaagsel, houtvezels, kleurstoffen en marmer. Door het geringere gewicht wordt hout magnesiet vooral toegepast in oude huizen met houten draagvloeren of indien het draagvermogen van de betonvloer onvoldoende is.

Door de samenstelling zijn deze vloeren erg open van structuur en sterk zuigend. Met WAKOL PU280 of MS330 is deze zuiging af te sluiten. Na het aanbrengen van de WAKOL D3045 primer kan deze dekvloer ook geëgaliseerd worden met de diverse WAKOL-egaliseermiddelen.

 

Voor meer informatie of vragen, neemt gerust contact met ons op! 

 

wakol_ar150

wakol_pu280

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM