Top

DE VLOER RESTAURATIE VAN ARUNDEL CASTLE

We vliegen voor dit project de pond over naar Engeland, om precies te zijn West Sussex waar Arundel Castle staat. Dit prestigieuze kasteel is gebouwd in 1068, het heeft bijna 1000 jaar aan geschiedenis en is een van grootste en mooiste werken van Victoriaans Engeland. Tot vandaag de dag word het kasteel gebruikt voor diverse toeristische doeleinden. Dus is het ook niet vreemd dat sommige vloeren een opknapper kunnen gebruiken. Voor deze restauratie is gevraagd de huidige vloer te verwijderen, restaureren en vervolgens de originele parket blokken opnieuw te plaatsen. Voor dit tijdloze project hebben we mogen samenwerken met het team van Black Duck Flooring Ltd.

GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

Een project als dit vraagt om een goede voorbereiding. De huidige vloer moest eerst voorzichtig worden verwijderd. Om zeker te zijn dat we de perfecte basis hadden heeft het team twee voorstrijkmiddelen aangebracht en alles geëgaliseerd. Het voorstrijken is gedaan met WAKOL MS330 Silaan voorstrijkmiddel en met WAKOL D3045 voorstrijkmiddel. Om het proces compleet te maken is de vloer geëgaliseerd met WAKOL Z520.

INSTALLATIE

De volgende stap is de installatie, waar we gelukkig binnen 24 uur mee konden beginnen. Om een extra sterke verbinding te garanderen hebben is de WAKOL MS260 Parketlijm gebruikt, wat een perfecte lijm is voor een vloer als dit. (Het kiezen van de juiste lijm is hierom essentieel).

Hierna is de vloer met originele vloerdelen teruggelegd. Het gehele oppervlak is vervolgens geschuurd met behulp van de Lägler Hummel. Om te zorgen dat de vloer ook dezelfde look krijgt als de originele vloer, met de juiste bescherming, hebben we gebruik gemaakt van een primer en lak. Als primer hebben we de LOBA PrimaSeal Plus gebruikt, deze primer haalt de oorspronkelijke kleur van het hout naar boven. Om het geheel af te maken hebben we twee lagen van LOBA 2K Fusion lak aangebracht, wat perfect is voor vloeren die te maken krijgen met veel slijtage. Resulterend in een duurzaam oppervlak met de perfecte glans.

Het resultaat liegt er niet om, het is een goede replica geworden van de originele vloer, maar nu in uitstekende conditie. Door de juiste voorbereiding en behandeling van de ondervloer, gecombineerd met het altijd goed presterende Connected Systems van Wakol en Loba, creeer de allerbeste resultaten. Als laatst, nogmaals dank aan Black Duck Flooring Ltd. voor de goede samenwerking.

Projectnaam:

ARUNDEL CASTLE

Type project:

Historische toeristentrekpleister

Type vloer:

Tapisvloer

Product(en):

WAKOL MS330 Silaan Voorstrijkmiddel, WAKOL D3045 Voorstrijkmiddel, WAKOL MS260 Parketlijm, Lägler Hummel, LOBA PrimaSeal Plus, LOBA 2K Fusion 

Land:

Engeland

Date:

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM