Top

PRACHTIGE RESTAURATIE STADHUIS ANTWERPEN

Het stadhuis van Antwerpen was dringend aan restauratie toe. De afgelopen jaren werkten dan ook tal van partners hard om het verval tegen te gaan. Het renaissancegebouw voldeed namelijk niet langer aan de geldende comforteisen. Van Looveren Parket uit Wuustwezel heeft zich als vloerenspecialist mogen buigen over de complexiteit van het parket in het prachtige pand. De vloeren zijn geleverd door Kerkhofs Parket.

 

Bekijk hier de video met het fantastische eindresultaat.

 

Een project van in het totaal 3.000 m² aan vloeren in hét gebouw van Antwerpen. Die uitdaging stond Van Looveren Parket in 2018 te wachten. Ga er maar aan staan! Maar er wordt vol trots op teruggekeken. Gedurende 3 jaar is er in verschillende fases met veel toewijding en precisie hard aan gewerkt.

 

Restauratie en nieuw

Het project bestond zowel uit restauratie van bestaande vloeren als uit het leggen van nieuwe vloeren. De schitterende parketvloeren in de Wandelzaal en in de Grote Leyszaal zijn volledig gerestaureerd. Alle andere vloeren zijn nieuw, maar wel identiek aan de eerdere vloeren. “De vloeren die wij daar geplaatst hebben, zijn allemaal gebaseerd op de originele patronen. Alles is exact nagemaakt.”, aldus Liesbet Van Looveren, eigenaresse van Van Looveren Parket. “Ze zijn op deze manier dan ook niet meer standaard te verkrijgen.”

 

Hoogwaardige kwaliteit

De parketvloeren zijn van een heel mooie kwaliteit. Logisch, voor een dergelijk pand, dan ga je alleen voor het allerbeste. Al het hout is zelfs kwartiers gezaagd. Voor de installatie en afweking is ook gekozen voor hoogwaardige producten. Voor het verlijmen is gewerkt met de oplosmiddelvrije en zeer emissiearme parketlijm WAKOL D1640. De voegen en spijkergaatjes van de tapisvloeren zijn gevuld met de zeer eenvoudig te verwerken LOBA EasyFill Pro. Maar één keer kitten, een snelle droogtijd en een uitstekende slijpbaarheid zorgden voor een duidelijke tijdsbesparing.

Alle vloeren zijn afgewerkt met de hoogwaardige high solid impregneerolie LOBA 2K ImpactOil Transparent. Zo wordt het natuurlijke karakter van het hout het beste benadrukt én is het – vanwege de hoge belasting in dit openbare gebouw – uitermate geschikt als afwerking. Bovendien zorgt de combinatie van WAKOL- en LOBA-producten (Connected Systyems) voor maximale zekerheid en optimaal op elkaar afgestemde producten. Gegarandeerd succes dus.

Dit project kenmerkt zich ook door de uitzonderlijke details. Zo is elk hoekje en kantje afzonderlijk uitgemeten en besproken met de architect. Op die manier komt de symmetrie in elke ruimte op een andere manier tot zijn recht, maar wel tot op de millimeter correct. Ook de boorden hebben hele mooie uitzonderlijke verstekken. Echt vakwerk dus. Liesbet: “Het was een uitzonderlijk project, waar we echt heel graag aan gewerkt hebben! We zijn zelf ook zeer content met het fantastische eindresultaat.”

Beeldmateriaal: Van Looveren Parket

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Het stadhuis van Antwerpen

Dit statige renaissancegebouw is al meer dan 450 jaar oud. Het is een van de oudste gebouwen van de stad. Na de grondige restauratie in 2018-2022 is het stadhuis nu een hedendaags, duurzaam en open huis van bestuur. De restauratie ging een stap verder dan enkel herstel. Na de restauratie is het stadhuis een open huis, een icoon van waardevol onroerend erfgoed op de Grote Markt, een huis waar een politiek beleid wordt vormgegeven en bovendien een duurzaam gebouw.

Bron: Het stadhuis van Antwerpen[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Projectnaam:

STADHUIS VAN ANTWERPEN

Type project:

Openbaar gebouw

Type vloer:

Tapisvloeren

Product(en):

WAKOL D1640 Parketlijm, LOBA EasyFillPro en LOBA 2K ImpactOil Transparent

Land:

België

Date:

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM