Top
Image Alt

PU lijmen

  |  PU lijmen

PU lijmen.

Wakol-parketlijmen op PU-basis (polyurethaanhars) zijn 2-componenten lijmen die zorgen voor een stootvaste verlijming van zowel samengesteld als massief parket. Als je kiest om maar een soort lijm op voorraad te zetten, is deze lijm de beste keuze. Je kunt hiermee alle houtsoorten en alle soorten parket gaan verlijmen. Op zowel cement- als anhydrietgebonden ondervloeren die aan de DIN-normen voldoen. Op tegelvloeren raden wij deze lijm echter niet aan.

Toepassing Pu Lijmen

Een nadeel van PU-lijmen is dat indien er niet netjes gewerkt wordt, er vlekken van de lijm kunnen achterblijven die enkel mechanisch te verwijderen zijn. Ook uitgedroogde lijmresten op onbeschermde handen zijn lastig te verwijderen. Wij raden dan ook aan om handschoenen te gebruiken.

Alle Wakol PU-lijmen zijn gegarandeerd met alle Loba lakken en oliën in het systeem Connected Systems. Hieronder vind je een overzicht van onze Wakol PU-lijmen.

Wakol

Wakol PU210

PU lijmen

De PU-lijm met een open tijd en een verwerkingstijd van 60 tot 70 minuten is het neusje van de zalm. Deze lijm is geschikt voor het stootvast verlijmen van alle houtsoorten. Zowel massief als samengesteld op zowel cement- als anhydrietgebonden dekvloeren.

Deze lijm heeft een verbruik van 800 tot 1500 gr/m2 en heeft een EC1+ label behaald. Ook hier heb je uiteraard een stootvaste verlijming. Wakol PU210 is leverbaar in 6,7 kg A-component met 1 kg B-component. Deze parketlijm kan worden gebruikt op een Wakol PU280 vochtscherm.

Wakol PU215 (alleen in België leverbaar)

wakol PU215

Deze lijm verdelen we enkel in België en mag in Nederland niet gebruikt worden. Dit is omdat er een heel klein percentage aan oplosmiddel in zit. Voor de Belgische markt voldoet hij 100% aan de norm die uitgaat van de emissie-uitstoot. Hetgeen dus anders is dan in Nederland waar wordt uitgegaan van het percentage oplosmiddelen. Met deze lijm kun je alle houtsoorten verlijmen op cement- en anhydrietgebonden dekvloeren.

Voordeel Wakol PU215

Voordeel van deze lijm is de open tijd van circa 90 minuten en een verwerkingstijd van circa 80 minuten. Het verbruik schommelt tussen de 750 en 1550 gr/m2. Dit al naargelang welke lijmkam er wordt gebruikt en welke plankbreedte er wordt gelegd. Wakol PU215 is leverbaar in 12 kg A-component en 1,12 kg B-component. Deze parketlijm kan worden gebruikt op een Wakol PU280 vochtscherm.

Wakol PU216

wakol PU216

Deze lijm is geschikt voor het stootvast verlijmen van alle houtsoorten zowel massief als samengesteld. Op zowel cement- als anhydrietgebonden dekvloeren. Met een open tijd van circa 70 minuten doet hij het heel goed. De verwerkingstijd van 35 tot 40 minuten is ook best oké. Het verbruik schommelt van 750 tot 1550 gr/m2. Ook weer naargelang het gebruik van welke lijmkam en welke breedte het hout heeft. Deze lijm voldoet zowel aan de Belgische als Nederlandse normen. Wakol PU216 is leverbaar in 7 kg A-component en 0,75 kg B-component of 11 kg A-component en 1,19 kg B-component zijn standaard. Kan gebruikt worden op een Wakol PU280 vochtscherm.

Wakol PU225

wakol pu225

Deze soepel te verwerken twee componenten PU-lijm met een open tijd van 50 minuten en een verwerkingstijd van 30 tot 40 minuten één van onze best verkochte lijmen. Deze lijm met een verbruik van 700 tot 1500 gr/m2 heeft een EC1+ label behaald. Ook hier heb je uiteraard een stootvaste verlijming. In 6 kg verpakking zitten het A-component met 0,75 kg B-component mooi samen verpakt in een emmer samen met een paar handschoenen, zodat je niets aan het toeval overlaat. Of je gaat voor een verpakking van 8,9 kg A-component mat met een losse 1,1kg B-component. Bij deze laatste moet je wel zelf zorgen voor handschoenen. Deze parketlijm kan worden gebruikt op een Wakol PU280 vochtscherm.

WAKOL-PU-225
PU lijm

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM