Top
Image Alt

Wakol MS Lijmen

  |  Wakol MS Lijmen

Toepassingen MS-lijmen.

Wakol is één van de weinige lijmproducenten die zijn één componenten elastische lijmen MS mag noemen, omdat ze werken met de basis MS-producten van de grondstofleverancier Kaneka. Deze Japanse leverancier heeft een patent op deze grondstof en is de beste grondstof die in de markt verkrijgbaar is. In MS-lijmen zijn er nog veel meer smaken dan in de PU-lijmen, maar er doen ook zeer veel gekke verhalen de ronde.

Heel veel lijmfabrikanten hebben elastische lijmen in het assortiment en geven aan dat je hier alles mee kunt verlijmen. Laat je niets wijsmaken, want ook hier zijn er echt wel grote verschillen al naargelang wat je wil gaan leggen en aan welke normen de lijm moet voldoen. Het is overigens niet mogelijk massieve planken met een heel elastische lijm te gaan verlijmen. Door invloed van warmte en/of luchtvochtigheid gaat het hout werken. Als de lijm dan te elastisch is, blijven de planken niet op hun plaats. Er ontstaan grote kieren tussen de planken of de planken kunnen gaan schotelen. Je mooie visgraat vloer gaat er niet meer uitzien.

Wakol

Bij de Wakol-lijmen is het hoe hoger het nummer, hoe minder de elasticiteit en hoe hoger de kwaliteit. Verder is het hier ook belangrijk dat de juiste lijm met de juiste afwerking wordt gebruikt. Daarvoor hebben wij ons Connected Systems van Wakol met Loba. Als een MS-lijm in contact komt met de afwerkingslaag van lak of olie, kunnen er zwarte randen ontstaan. Dit komt door een wisselwerking tussen de afwerking en de lijm. De lijm mag dus niet in direct contact staan met de afwerking, kieren zijn al voldoende. Bij de meeste Wakol MS-lijmen garanderen we dat dit niet gebeurt in combinatie met de meeste Loba-afwerkingsproducten. Bekijk hier het schema Connected Systems.

Alle MS- lijmen hebben bij Wakol een EC1+ label en zijn geschikt op vloerverwarming.

Wakol MS228 parketlijm, elastisch

wakol ms228

Deze elastische MS-lijm is geschikt voor alle samengestelde houten vloeren op zowel zuigende als niet zuigende ondergronden. Dit wil zeggen dat deze lijm ook geschikt is voor het verlijmen op een tegelvloer die goed ontvet is. Ook moet de tegelvloer zo geschuurd zijn dat er voelbare en zichtbare krassen ontstaan zijn. Tot slot moet de tegelvloer goed vastzitten aan de ondergrond en moet er de garantie zijn dat er geen opstijgend vocht aanwezig is.

Deze MS-lijm zit in emmers van 18 kg die netjes voorzien zijn van een aluminium folie verzegeling, zodat er geen vocht bij de lijm kan. Zo kan er een houdbaarheid van 18 maanden gegarandeerd worden. Verbruik: circa 800 tot 1500 gr/m2 en 1700 tot 1800 gr/m2 bij gebruik van de speciale lijmkam (deze lijmkam speciaal 5 is geschikt voor het plaatsen van een vochtscherm tot 4% restvocht op cementdekvloeren zonder vloerverwarming). De open tijd is circa 40 minuten. Wakol MS228 kan worden gebruiktop een Wakol MS330 vochtscherm.

Wakol MS230 parketlijm, elastisch

Wakol-MS-230_HR

Deze elastische MS-lijm is geschikt voor alle samengestelde vloeren, mozaïek en hoogkant lamellen (min. 16mm dik en 200mm lang) en dikke stroken (80mm breed en max. 600mm lang) op zowel zuigende als niet zuigende ondergronden. Dit wil zeggen dat deze lijm ook geschikt is voor het verlijmen op een tegelvloer die goed ontvet is. Ook moet de tegelvloer zo geschuurd zijn dat er voelbare en zichtbare krassen ontstaan zijn. Tot slot moet de tegelvloer goed vastzitten aan de ondergrond en moet er de garantie zijn dat er geen opstijgend vocht aanwezig is.

Deze MS-lijm zit in emmers van 18 kg die netjes voorzien zijn van een aluminium folie verzegeling, zodat er geen vocht bij de lijm kan. Hierdoor kan er een houdbaarheid van 18 maanden gegarandeerd worden. Verbruik: circa 800 tot 1500 gr/m2 en 1700 tot 1800 gr/m2 bij gebruik van de speciale lijmkam (deze lijmkam speciaal 5 is geschikt voor het plaatsen van een vochtscherm tot 4% restvocht op cementdekvloeren zonder vloerverwarming). De open tijd is circa 40 minuten. Wakol MS330 kan worden gebruikt op een Wakol PU280 en MS330 vochtscherm.

Wakol MS232

wakol ms232

Deze dikke, elastische MS-lijm is geschikt voor alle samengestelde vloeren, hoogkant lamellen (min 22mm dik en 200mm lang) en 22 mm massief parket in eiken op zowel zuigend als niet zuigende ondergronden. Dit wil zeggen dat deze lijm ook geschikt is voor het verlijmen op een tegelvloer die goed ontvet is. Ook moet de tegelvloer zo geschuurd zijn dat er voelbare en zichtbare krassen ontstaan zijn. Tot slot moet de tegelvloer goed vastzitten aan de ondergrond en moet er de garantie zijn dat er geen opstijgend vocht aanwezig is.

Deze MS lijm zit in worsten van 4200 ml (7,7kg) verpakt per twee in een doos. Daardoor ideaal aan te brengen met het lijmpistool Wakol Applikator 90. Hier is er een verbruik van 550 tot 725 ml/m2 en de open tijd is circa 40 minuten. Wakol MS232 kan worden gebruikt op een Wakol PU280 en MS330 vochtscherm.

Wakol MS290 parketlijm, stootvast

wakol ms 290

Deze stootvaste MS-lijm is geschikt voor alle samengestelde vloeren, mozaïek en hoogkant lamellen en 10 mm massief parket, massieve houten delen, kopshout RE/RW en vlakke kurkvloeren en kurkvloeren met HDF/MDF midden kern en kurk rugzijde op zowel zuigende als niet zuigende ondergronden. Dit wil zeggen dat deze lijm ook geschikt is voor het verlijmen op een tegelvloer die goed ontvet is. Ook moet de tegelvloer zo geschuurd zijn dat er voelbare en zichtbare krassen ontstaan zijn. Tot slot moet de tegelvloer goed vastzitten aan de ondergrond en moet er de garantie zijn dat er geen opstijgend vocht aanwezig is.

Deze MS-lijm zit in emmers van 18 kg die netjes voorzien zijn van een aluminium folie verzegeling, zodat er geen vocht bij de lijm kan. Hierdoor kan er een houdbaarheid van 18 maanden worden gegarandeerd. Verbruik: 800 tot 1500 gr/m2 en voor kurk 400 tot 450 gr/m2. Open tijd: circa.40 min. Wakol MS290 kan worden gebruikt op een Wakol PU280 of MS330 vochtscherm.

Wakol MS260 parketlijm, hardelastisch

Wakol-MS-260

Deze hardelastische MS-lijm is geschikt voor alle samengestelde vloeren, mozaïek en hoogkant lamellen (min 16mm dik en 200mm lang) en dikke stroken (80mm breed en max. 600 mm lang), 10 mm massief parket en massief parket tot 18 cm breedte en bij eiken tot 20 cm breedte evenals kopshout RE/RW, vlakke kurk vloeren en kurkvloeren met HDF/MDF midden kern en kurk rugzijde op zowel zuigende als niet zuigende ondergronden. Dit wil zeggen dat deze lijm ook geschikt is voor het verlijmen op een tegelvloer die goed ontvet is. Ook moet de tegelvloer zo geschuurd zijn dat er voelbare en zichtbare krassen ontstaan zijn. Tot slot moet de tegelvloer goed vastzitten aan de ondergrond en moet er de garantie zijn dat er geen opstijgend vocht aanwezig is.

Deze MS-lijm zit in emmers van 18 kg die netjes voorzien zijn van een aluminium folie verzegeling, zodat er geen vocht bij de lijm kan. Hierdoor kan er een houdbaarheid van 18 maanden worden gegarandeerd. Verbruik: 700 tot 1500 gr/m2 en 1700 tot 1800 gr/m2 bij gebruik van de speciale lijmkam (deze lijmkam speciaal 5 is geschikt voor het plaatsen van een vochtscherm tot 4% restvocht op cementdekvloeren zonder vloerverwarming) open tijd: circa 40 min. Wakol MS260 kan worden gebruiktop een Wakol PU280 of MS330 vochtscherm.

wakol-ms-260

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM