Top
Image Alt

Voorstrijkmiddelen

  |  Voorstrijkmiddelen

Zomaar een vloer lijmen of egaliseren zonder voorbereidingen is geen goed idee. Een goede controle van de ondervloer is essentieel om tot een goed eindresultaat te komen. Vanuit deze ondervloercontrole, kennis over de te installeren vloerbedekking en de overige omstandigheden kan een plan gemaakt worden over hoe de vloerbedekking geïnstalleerd dient te worden.

Voor een goede installatie van een vloer of egaliseermiddel is het gebruik van een voorstrijkmiddel (ook wel primer genoemd) vaak belangrijk.

Wakol biedt een compleet assortiment aan voorstrijkmiddelen aan. Deze zijn afgestemd op de diverse dekvloeren, lijmen en egaliseermiddelen. Door het juiste voorstrijkmiddel in de juiste situatie toe te passen bent u verzekerd van een perfect eindresultaat.

Voorstrijkmiddelen toepassingen

Een dekvloeren moet aan een aantal eisen voldoen voordat er direct op verlijmd kan worden of er een egaliseermiddel op kan worden toegepast. Zo moeten bijvoorbeeld dekvloeren voldoende stevig zijn om de krachten van een vloerbedekking, lijm en eventueel een egaliseermiddel te kunnen opvangen.

Is deze stevigheid onvoldoende dan heeft twee voorstrijkmiddelen in het programma die uitstekend geschikt zijn om een dekvloer, bijvoorbeeld een zandcement dekvloer, te kunnen verstevigen.

Wakol-voorstrijkmiddelen hebben één of meerdere van de volgende eigenschappen:

  • Stofbinding. Lijmen of egaliseren op een stoffige ondervloer zonder een voorbehandeling kan tot grote problemen leiden. De lijm kan bijvoorbeeld wel op het stof hechten maar het stof ligt los op de ondervloer.
  • Het creëren van een minder zuigende en/of gelijkmatig zuigende ondervloer. Egaliseren op een poreuze of sterk zuigende ondervloer zonder voor te strijken levert problemen op. Het water wordt te snel uit het egaliseermiddel onttrokken waardoor er te weinig water overblijft om het egaliseermiddel voldoende te laten uitharden. Verder wordt er door voor te strijken op een ongelijkmatige zuigende ondervloer deze gelijkmatiger in zijn zuigend vermogen, waardoor na het egaliseren een homogener beeld ontstaat. Bij een directe verlijming zal het verbruik van de lijm door het voorstrijken gereduceerd worden.
  • Dichte en gladde ondervloeren kunnen ruw gemaakt worden door met het juiste voorstrijkmiddel voor te strijken, waardoor er bij het egaliseren toch voldoende hechting is.
  • Bepaalde ondervloeren die niet sterk genoeg zijn kunnen, tot op zeker hoogte, versterkt worden.
  • Stuc-, lijm-, en verfresten die na het verwijderen van de ondervloer in de poriën van de dekvloer blijven zitten kunnen gebonden worden.
  • Restvocht van nieuwe zand dekvloeren kan geïsoleerd worden. Dit wordt ook wel restvocht genoemd.

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM