Top
Image Alt

Voorstrijkmiddelen toepassingen

  |  Voorstrijkmiddelen toepassingen

Voorstrijkmiddelen dekvloer

Een dekvloer moet aan een aantal eisen voldoen voordat er direct op verlijmd kan worden of er een egaliseermiddel op kan worden toegepast. Zo moeten bijvoorbeeld dekvloeren voldoende stevig zijn om de krachten van een vloerbedekking, lijm en eventueel een egaliseermiddel te kunnen opvangen.

Is deze stevigheid onvoldoende dan heeft twee voorstrijkmiddelen in het programma die uitstekend geschikt zijn om een dekvloer, bijvoorbeeld een zandcement dekvloer, te kunnen verstevigen.

Na het toepassen van deze producten kunnen de dekvloeren weer gebruikt worden voor bijvoorbeeld een directe verlijming van parketvloeren of voor het egaliseren van een dekvloer waarna er flexibele vloerbedekking kan worden verlijmd.

Wakol

WAKOL Silaan voorstrijkmiddel MS330

Als isocyanaatvrij alternatief voor het WAKOL Polyurethaan voorstrijkmiddel PU280 heeft Wakol het silaan voorstrijkmiddel MS330 in het programma.

Dit is een 1 componenten voorstrijkmiddel op silaan-basis. Ook dit voorstrijkmiddel heeft verstevigende eigenschappen. Dit product wordt met een voorstrijkroller aangebracht. Het verbruik is circa 80 tot 120 gram per m². Bij poreuze dekvloeren kan het verbruik hoger liggen. De droogtijd is kort, namelijk circa 60 minuten.

Daarna kan er direct, maar binnen 72 uur, een parketvloer met een WAKOL MS- parketlijm geïnstalleerd worden.

Ook is mogelijk de vloer te egaliseren met een Wakol-egaliseermiddel. Hiervoor dient, om voldoende hechting te verkrijgen, na droging van het WAKOL Silaan voorstrijkmiddel MS330, eerst direct of binnen 24 uur te worden voorgestreken met het WAKOL Speciaal voorstrijkmiddel D3045. Het verbruik is circa 100 – 150 gram/m². Na droging van slechts 30 tot 60 minuten kan de dekvloer geëgaliseerd worden met een WAKOL -egaliseermiddel.

Daarna kan er bijvoorbeeld een flexibele vloerbedekking met een WAKOL-lijm geïnstalleerd worden.

Wakol MS330

WAKOL MS 330

WAAROM KIEZEN VOOR WAKOL MS330 VOORSTRIJKMIDDEL?

  • Vochtscherm in slechts 1 laag én in 1 uur droog!
  • Vrij van epoxy en isocyanaat, dus gezonder werken
  • 1 component = niet mixen, geen pot life, geen materiaalverlies

WAKOL Polyurethaan voorstrijkmiddel PU280

De WAKOL PU280 is een 1 componenten polyurethaan voorstrijkmiddel met verstevigende eigenschappen. Dit product wordt met een voorstrijkroller aangebracht. Verbruik is circa 100 tot 150 gram per m². Bij poreuze dekvloeren kan het verbruik hoger liggen. De droogtijd is zeer kort, namelijk 40 tot 50 minuten.

Daarna kan er direct, maar binnen 72 uur, een parketvloer met een WAKOL MS- of PU-parketlijm geïnstalleerd worden.

WAKOL PU 280

Wakol-PU-280_HR

WAKOL Speciaal voorstrijkmiddel D3045

Ook is mogelijk de vloer te egaliseren met een WAKOL-egaliseermiddel. Hiervoor dient, om voldoende hechting te verkrijgen, na droging van het WAKOL Polyurethaan voorstrijkmiddel PU280, eerst direct of binnen 24 uur te worden voorgestreken met het WAKOL Speciaal voorstrijkmiddel D3045. Verbruik circa 100 – 150 gram/m². Na droging van slechts 30 tot 60 minuten kan de dekvloer geëgaliseerd worden met een WAKOL-egaliseermiddel. Daarna kan er bijvoorbeeld een flexibele vloerbedekking met een WAKOL-lijm geïnstalleerd worden.

Wakol D3045

Voor meer informatie of vragen, neemt gerust contact met ons op! 

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM