Top
Image Alt

Voegenkit

  |  Voegenkit

Voegenkit parketvloeren

Bij traditionele parketvloeren is het vaak van belang dat de individuele parketstroken samen zoveel mogelijk één geheel vormen. Daarvoor dienen de open voegen tussen de stroken zoveel mogelijk gesloten te worden door deze te vullen.

Daarnaast dienen de spijkergaatjes van tapisvloeren, ontstaan door de brads die gebruikt worden om de parketstroken aan de houten ondervloer vast te nagelen, gevuld te worden.

Om deze voegen en spijkergaatjes te vullen met een product dat zo dicht mogelijk bij de kleur van het gebruikte hout komt kan het beste LOBA EasyFill gebruikt worden. LOBA EasyFill is een watergedragen oplosmiddelarme voegenkit. Deze voegenkit is een bindmiddel dat samen met fijn schuurstof (van de te behandelen vloer) tot vloeibaar hout gemengd kan worden.

Aanbrengen LOBA EasyFill

Deze gemengde kit wordt met een spatel of plamuurmes op de vloer aangebracht, zodat de voegen en spijkergaatjes gevuld worden. Door het zeer goed vulvermogen van deze voegenkit hoeft deze meestal slechts één keer aangebracht te worden. Na een slechts zeer korte droogtijd van meestal circa 30 minuten, kunnen de overtollige kitresten eenvoudig van de vloer geschuurd worden. Daarna kan de vloer afgewerkt worden met een LOBA-lak of -olie.

Voor een blijvend voldoende donkere kleur bij donkere houtsoorten is het toevoegen van Mixol Universeel kleurpigmenten nodig.

  • Mixol Dark Brown 23 voor donkere houtsoorten, zoals gerookt eiken, wengé, panga panga.
  • Mixol Chestnut 20 voor rode houtsoorten, zoals jatoba, merbau, mahonie en afzelia

LOBA EasyFill
VOEGENKIT

EasyFill

Mixol Pigment nr. 23 Dark Brown

Mixol Pigment nr. 20 Chestnut

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM