Top
Image Alt

Voegenkit houten vloer

  |  Voegenkit houten vloer

Voegenkit houten vloer

Voegenkitten zijn bij het plaatsen van een nieuwe traditionele parketvloer of het renoveren van een bestaande vloer een onmisbare schakel om tot het juiste eindresultaat te kunnen komen. Bij een traditionele parketvloer worden de parketdelen, meestal zonder mes-en-groef stotend tegen elkaar gelegd en vaak mechanisch verankerd door ze van bovenaf door te spijkeren. Je wilt dan als eindresultaat echt één compleet aaneengesloten oppervlak. Daarom moet je openingen, zoals voegen en spijkergaatjes, vullen met een voegenkit, voordat je de vloer met een lak of een olie gaat afwerken.

Een voegenkit is een bindmiddel dat gemengd met fijn schuurstof een vloeibare houtkit vormt. Het schuurstof komt bij voorkeur van de te installeren of te renoveren vloer, zodat de kleur van de houtkit zo dicht mogelijk bij de kleur van het hout van de vloer komt. Met deze houtkit behandel je de gehele vloer zodanig dat alle voegen en spijkergaatjes gevuld worden. Daarna schuur je de vloer, zodat de houtkit alleen in de voegen en spijkergaatjes terecht komt. Vervolgens kun je de vloer afwerken met een lak of een olie.

Goed vulvermogen en kleurecht bij eiken en lichtere houtsoorten

Watergedragen voegenkitten zijn al jaren op de markt. Vaak drogen deze producten traag, hebben ze een mindere hechting, is de vulling slecht en benaderen ze kleur van de houten vloer onvoldoende. Niet die van ons!

Wij hebben een nieuwe generatie voegenkit ontwikkeld: LOBADUR® WS EasyFillPro. Dit is ook een watergedragen voegenkit, maar met een zeer goed vulvermogen, en tevens een perfecte hechting in de voegen en spijkergaatjes. Daarnaast is het kleurecht bij eiken en lichtere houtsoorten. Deze nieuwste generatie op water gebaseerde voegkitoplossing sluit ook grote voegen na één keer. Eén keer kitten, een snelle droogtijd en een uitstekende schuurbaarheid zorgen voor een duidelijke tijdsbesparing.

Deze voegenkit is geschikt voor het afdichten van voegen en kleine beschadigingen op verlijmde houten vloeren en parket. Oude vloeren met brede en verontreinigde voegen, zoals op houten ondervloeren, genagelde of geschroefde houten vloeren worden doorgaans niet gekit. De droge houtkit zal bij dit type vloeren zeker gedeeltelijk uitbreken, doordat er te weinig hechting is..

De voegenkit is beschikbaar in een 1 liter en 5 liter verpakking.

Voordelen Lobadur® EasyFillPro:

  • Zeer gemakkelijk te verwerken
  • Sluit ook grote voegen (tot wel 2 mm) na één keer kitten af
  • Kitmassa zakt niet in de voeg
  • Zeer snel droog
  • Goed schuurbaar, de voegekit hecht perfect in de voegen en spijkergaatjes
  • Goed zichtbaar en geringe hechting aan schuurpapier
  • Goede kleur bij geoliede en gelakte oppervlakken
  • Inzetbaar op alle gangbare Europese en exotische houtsoorten (Mixol kleurpigment bijmengen)
  • Geurneutraal

Droogtijd

Bij nieuw gelegd parket na 15-30 minuten schuurbaar, bij renovaties met extreem grote voegen een nacht laten drogen. Verder verwerkbaar met alle LOBADUR® watergerdagen lakken of LOBASOL® oplosmiddelvrije oliën na tenminste 60 minuten droogtijd.

Lobadur® Easyfillpro is te combineren met de volgende producten:

• Lecol Spatel RVS
• Mixol Pigment nr. 20 Chestnut, wordt gebruikt voor rode houtsoorten zoals: jatoba, merbau, mahonie en afzelia.
• Mixol Pigment nr. 23 Dark Brown, wordt gebruikt voor donkere houtsoorten zoals: gerookt eiken, wengé, panga panga.

Aandachtspunten

Verdunner: het product is meteen klaar voor gebruik en mag niet worden verdund!

 

 

 

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM