Top
Image Alt

Van Daalen heeft het antwoord

  |  Uncategorized   |  Van Daalen heeft het antwoord

En geeft het ook graag, want hij voorkomt liever problemen. Wij allemaal.

Onlangs is er een mooi artikel verschenen in het Parketblad. Tijdens een interview werd onze collega Frank van Daalen de hemd van het lijf gevraagd omtrent zijn rol als technisch adviseur. Hierin vertelt hij wat hij zoal tegenkomt bij projecten. De kwaliteit van ondervloeren en oplevering is dusdanig slecht dat dat gegarandeerd effect heeft op de vloer die erop komt te liggen.

Frank loopt al bijna twintig jaar mee in de buitendienst van Lecol en heeft dus de nodige precaire situaties meegemaakt. Techniek is zijn grote passie. Hierdoor kan hij dan ook in het beginstadium meedenken in het legproces, in plaats van enkel achteraf op het moment dat er klachten ontstaan. Hij kan de parketlegger behoeden voor foute keuzes. Door gedegen advies te geven over bijvoorbeeld houtsoorten, lakken, olies, vochtmetingen en opstookprotocollen. Maar zijn grootste advies is:

Neem de tijd! Het is een cruciale tip die Frank van Daalen, adviseur buitendienst bij Lecol, parketteurs geeft als ze een vloer gaan leggen. Immers, indien je vooraf geen goede inspectie op de dekvloer loslaat, betaal je achteraf wellicht het gelag. Daarnaast hebben parketteurs de neiging te blijven werken zoals ze een kwart eeuw geleden deden, terwijl vloeren en systemen aan verandering onderhevig zijn, stelt hij. Neem alleen al de verschillende typen vloerverwarmingen en het gebruik van warmtepompen waarmee je te maken hebt. De parketlegger ziet soms de bomen door het bos niet meer en dient bijna bouwkundig ingenieur te zijn.

Het hele artikel lezen? Ga dan naar de website van het Parketblad.

En zit je zelf met een uitdaging en/of wil je advies? Neem dan contact op met ons op. Alle buitendienstmedewerkers zijn uitgerust met voldoende technische bagage en hebben dus allemaal de nodige kennis om je van A tot Z te helpen bij een project. En dat doen zij graag!

 

   

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM