Top

Pu lijm

PU lijm van het merk Wakol toepassen is eenvoudig en efficiënt. Deze 2-componenten lijmen zorgen voor een slagvaste verlijming van zowel composiet als massief houten vloeren.

toepassing PU Lijm

PU lijmen zijn geschikt voor bijna elke toepassing, zijn zeer sterk en kostentechnisch van grote waarde. U kunt deze lijmsoort gebruiken voor alle soorten houten vloeren op zowel cement- als anhydrietgebonden ondervloeren die voldoen aan de DIN-normen.
Wij raden deze lijm echter niet aan op tegelvloeren.

Bovendien moet voorzichtigheid worden betracht bij het gebruik van PU-lijmen om opnieuw afgewerkte houten vloeren te installeren. Resten die op de houten vloer achterblijven, kunnen heel moeilijk te verwijderen zijn en moeten waarschijnlijk worden geschuurd. Het is ook verstandig om op te merken dat PU-lijmresten die op de onbeschermde huid achterblijven, moeilijk te verwijderen kunnen zijn en tijdelijke vlekken kunnen veroorzaken.

We raden daarom aan om handschoenen met dit type lijm te gebruiken. Alle Wakol PU lijmen zijn gegarandeerd met alle Loba lakken en oliën in het Connected Systems programma.

WAKOL PU LIJM

Deze flexibele tweecomponenten PU-lijm met een open tijd van 50 minuten en een verwerkingstijd van 30 tot 40 minuten is een van onze best verkochte lijmen. Het verbruik is ongeveer 700 tot 1500 gr/m2 afhankelijk van de exacte toepassing. Het heeft een EC1+ rating en is geschikt voor vloerverwarming.
Bovendien heeft het een hoge slagvaste hechting en is het geschikt voor bijna elk type houten of parketvloer.
Het is verkrijgbaar in 2 verpakkingsformaten.

6 kg verpakking A-component en 0,75 kg B-component zitten samen met een paar handschoenen mooi samen in een emmer verpakt, zodat u niets aan het toeval overlaat.
8,9 kg verpakking A-component en 1,1 kg B-component.
Deze lijm kan direct op het oppervlak van Wakol PU280 vochtscherm of Wakol D3055 universele hechtprimer worden gebruikt.

Het parket wordt enkel in de tand en groef van de langszijde van de parketdelen verlijmd en wordt dus zwevend op de ondergrond geplaatst. Als er ook kop-staart-mes- en groefzijden zijn, wordt natuurlijk ook de Lecol PVAc-lijm aangebracht. Afhankelijk van de instructies van de parketfabrikant wordt de lijm aan één zijde op de tand of groef aangebracht. Het mondstuk op de lijmfles kan op maat worden gesneden.

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM