Top
Image Alt

PVAc lijm

  |  PVAc lijm

Toepassingen PVAc lijm.

Lecol PVAC-lijm is een snel drogende witte houtlijm op polyvinylacetaat-basis, met een hoge hechtingssterkte, voor de duurzame verlijming van vloerdelen. De lijm droogt transparant op. De Lijm voldoet aan klasse D3 volgens EN 204 Norm. Dit betekent dat de lijm zelfs toegepast kan worden in vochtige ruimtes binnenshuis.

De Lecol PVAC lijm is ook een dispersielijm maar deze lijm is alleen geschikt voor de verlijming van zwevende te installeren parketvloeren in de mes en groef.

Wakol

Extra informatie

Deze PVAc dispersielijm is extra dun ingesteld zodat deze gemakkelijk met de hand is aan te brengen. Op de ondervloer wordt in bijna alle gevallen eerst een tussenlaag geplaatst. Deze wordt vaak onderlaag of ondervloer genoemd. Deze tussenlaag kan verschillende functies hebben, denk aan het (gedeeltelijk) uitvlakken van de ondervloer, geluidisolatie, vochtisolatie, etc. Ze zijn in vele verschillende varianten te verkrijgen. Daarna wordt het parket dus zwevend, geplaatst, dit wil zeggen er wordt geen lijm op de ondervloer aangebracht. Het parket wordt slechts in de mes en groef van de langszijde van de parketdelen verlijmd en dus zwevend op de ondergrond geplaatst. Als er ook kopse mes en groef zijdes zijn wordt er daar uiteraard ook de Lecol PVAc-lijm in aangebracht.

De lijm wordt éénzijdig op de mes- of groef aangebracht, afhankelijk van de instructies van de parketfabrikant. De opening van de lijmfles kan op maat gesneden worden.

  • De ingelijmde delen dienen binnen 5 tot 7 minuten te worden samengevoegd. Daarna de delen met voldoende druk (bijvoorbeeld met een hamer in combinatie met een parketijzer) samenvoegen, zodat de voegen geheel gesloten worden.
  • We adviseren de lijm minstens 12 uur te laten drogen voordat de vloer in gebruik genomen wordt. De lijm niet onder + 5°C bewaren. Gevoelig voor vorst, opslag boven + 30°C eveneens vermijden.
  • Lecol PVAc-lijm is verkrijgbar in een verpakking van 750gr. Het verbruik is circa 750 gram voor 20m² bij mes en groef verlijming.

Lecol PVAC-lijm - Oplosmiddelvrij - 0,75kg

PVAC lijm

Lecol PVAC-lijm - Oplosmiddelvrij - 0,5kg

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM