Top

Vakmanschap is meesterschap!

Dankzij vakwerk van meesterparketteur Johan Zwartbol van Maple Leaf zien de vloeren in dit 100 jaar oude monumentale pand in Rotterdam er weer op en top uit! Dit werk vroeg echt om meesterschap en dan ben je bij Johan aan het juiste adres. Hij gaat voor het best haalbare, en gebruikte daarbij de lijmen van Wakol, de voegenkit en oliën van Loba, schuurmachine van Lägler en schuurmateriaal van Sia.

Deze artikelen zijn perfect op elkaar afgestemd, waardoor ik me geen zorgen hoef te maken of het allemaal wel goed gaat komen. Dat kan ik me gewoonweg niet veroorloven! Daarnaast heeft Frank van Daalen mij perfect geholpen voor, tijdens en na het project. Daar ligt voor mij de meerwaarde van Lecol, aldus Johan.

Het geheel is echt fantastisch geworden. Dit is te zien op de mooie foto’s, gerealiseerd door Pulles & Pulles uit Waalwijk. De eigenaren van het historische pand zijn dan ook meer dan tevreden over het vakwerk dat Johan heeft geleverd.

beL ETAGE

Op de bel etage zijn de vloeren van de woonkamer, keuken en gang aangepakt. In de woonkamer is de echte oude vloer gerestaureerd. Eeuwen oud eiken is ingekocht en stukjes zijn op maat gemaakt om de kapotte delen te vervangen. Deze vloer is alleen gespijkerd en vooral veel schoon gemaakt met verschillende ligt schurende pads. Johan heeft alles uit de kast getrokken om op een verantwoorde manier de vloer te behouden en weer nieuw leven in te blazen. Hij heeft hiervoor onder andere LOBASOL EasyFillPro met de kleurtoevoeging Mixol gebruikt, en hij heeft geschuurd met sianet om de patine van de vloer te behouden.

De vloeren in de keuken en de gang zijn een exacte kopie van de woonkamer, maar wel nieuwe vloeren. Zowel qua maat als houtkwaliteit Om deze nieuwe vloeren in dezelfde stijl te krijgen als de echte oude vloer in de woonkamer, is de vloer verouderd. Hierdoor krijg je één geheel met de rest van de verdieping.En de vloeren zijn zelfs zo gelegd dat ze kraken als je eroverheen loopt. Hoe nostalgisch is dat!

Hierna is de gehele bel etage voorzien van LOBASOL HS Akzent 100 OIL Transparant. Na droging is er LOBASOL HS Akzent 100 Wax opgezet welke ervoor zorgt dat de naadjes op den duur gevuld worden en de gehele etage er oud uitziet. Zo heb je de voordelen van het opvullen van de naden, maar niet de nadelen van een wasvloer. En er zijn speciaal voor deze etage eeuwen oude dorpels gemaakt welke perfect bij de vloeren passen. Dit om het plaatje compleet te maken.

eerste verdieping

De ruimtes op de eerste verdieping (studeerkamer, slaapkamer en gang) hebben een eiken vlechtpatroon met mahonie bies, eiken band en eiken sluitfriezen. De vloeren zijn allemaal verlijmd met de WAKOL PU210 en WAKOL PU216. De spijkergaatjes en kleine naden zijn gedicht met de LOBASOL EasyFillPro. Vervolgens is er geschuurd met de Lägler Hummel en voor e laatste schuurgang de Lägler Trio met sianet. Sianet zorgt voor een nog beter krasvrij schuurbeeld en daarom heeft Johan hiervoor gekozen. Tot slot zijn deze vloeren afgewerkt met LOBASOL HS 2K ImpactOil Transparant.

TWEEDE EN DERDE verdieping 

Op de tweede en derde verdiepingen zijn planken vloeren gelegd. Deze planken zijn vol verlijmd op 12 mm spaanplaat met WAKOL PU210 en WAKOL PU216. Voor het schuren is ook weer sianet gebruikt. Om het plaatje compleet en perfect te maken zijn ook deze planken vloeren afgewerkt met LOBASOL HS 2K ImpactOil Transparant.

ONDERHOUD

Om nu de vloer zo te houden is goed onderhoud essentieel. Voor deze vloer heeft Johan de volgende producten geadviseerd: Lecol, Wax&Clean, Lecol Clean en Lecol OilCare

Juist door de eenvoud hiervan zal ik zeker voor Lecol kiezen als partner in verkopen en advies aan de klanten! Aldus Johan.

Ook geïnteresseerd?

Ga dan naar onze store locator voor de dichtstbijzijnde dealer om onze producten te kopen. Wil je graag een van onze specialisten spreken voor projectbegeleiding, over onderhoudsadvies of over iets anders, neem dan contact op. Wij helpen vakmensen als jij graag vooruit. No matter what.

Projectnaam:

Historisch woonhuis in Rotterdam

Type project:

Particuliere woning

Type vloer:

Originele vloer en eiken

Afmeting:

Totaal 420m2 (verdeeld over 4 verdiepingen)

Land:

Nederland

Date:

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM