Top

600m2 egaliseren en tapijt en pvc verlijmen

Lindhout Egaliseren uit Brakel heeft een vloer van 600m2 in Geertruidenberg voorbehandeld en geëgaliseerd, om er vervolgens tapijt en pvc op te verlijmen. De ondervloer moet bij degelijke flexibele vloeren superstrak zijn natuurlijk. Omdat het gebruikte egaliseermiddel zo goed vloeit en al na 6u droog is, was Marcel Lindhout uitermate tevreden. Het resultaat mag er dan ook wezen!

Hieronder de stappen die zijn genomen en de producten die zijn gebruikt om tot dit eindresultaat te komen:

  • De tegelvoer is eerst ontvet met de Wakol R4515 Tegelreiniger
  • Daarna is de vloer geschuurd met een diamant schuurschijf
  • De Wakol D3045 is vervolgens gebruikt als voorstrijkmiddel om een optimale hechting te krijgen op een niet zuigende vloer zoals nu de tegelvloer
  • Toen was het tijd voor de zeer goed vloeiende egaline Wakol Z610. Met behulp van zijn gloednieuwe pomp werd dit egaliseermiddel erop gespoten! Appeltje eitje.
  • Deze egalinelaag is vervolgens weer geschuurd voor een betere hechting van de lijm en om onregelmatigheden te verwijderen, maar eigenlijk was dat bij deze egaline niet nodig vanwege zijn optimale vloei.
  • En als laatste natuurlijk de toplaag. Er is een gedeelte pvc gelegd, verlijmd met Wakol D3320 (eenzijdige oplosmiddelvrij en emissiearme dispersielijm) en een gedeelte tapijt, verlijmd met Wakol D965 (oplosmiddelvrij en emissiearme fixeerlijm)

In de kelder zijn ze ook aan de slag gegaan. Daar zijn de volgende producten gebruikt:

  • Om te beginnen is 2 x de primer Wakol PU280 gebruikt om een vochtscherm aan te brengen.
  • De Wakol D3045 is vervolgens gebruikt als voorstrijkmiddel om een optimale hechting te krijgen op een niet zuigende vloer zoals nu op het vochtscherm
  • Tot slot kwam ook hier de zeer goed vloeiende egaline Wakol Z610 erop

Bekijk hiernaast de foto’s die tijdens en na dit project zijn gemaakt.

 

WAKOL Z610, het neusje van de zalm

Het nieuwe zeer goed vloeiende egaliseermiddel WAKOL Z610 is het neusje van de zalm onder alle egaliseermiddelen. Hiermee creëer je heel snel een super strak eindresultaat. Echt ongekend! De ondergrond is bovendien al na 6 uur (max. 5 mm dik) gereed voor het leggen van elk type vloerbedekking. En je kunt hele dikke lagen in één keer aanbrengen.

Heb je ook nog eens gezondheid hoog in het vaandel staan? Bij dit oplosmiddelvrije egaliseermiddel komt tot wel 90% minder stof vrij tijdens het mixen. Een stuk gezonder dus! Ook houd je er een schonere werkplek aan over. Met name bij renovaties van particuliere huizen zorgt dit bij iedereen voor blijere gezichten.

Lees hier alles over de WAKOL Z610

Ook geïnteresseerd IN EEN VAN ONZE PRODUCTEN OF ONZE KENNIS?

Ga dan naar onze store locator voor de dichtstbijzijnde dealer om onze producten te kopen. Wil je juist graag een van onze specialisten spreken voor projectbegeleiding, over onderhoudsadvies of over iets anders, neem dan contact op. Wij helpen vakmensen als jij graag vooruit. No matter what.

 

 

 

Projectnaam:

Type project:

Vloer van 600m2 in Geertruidenberg

Type vloer:

Tegelvloer

Afmeting:

Totaal 600m2

Land:

Nederland

Date:

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM