Top

Geweldige restauratie in de UK

Dit fantastische project werd voltooid door Wood Floors uit Hampshire (Verenigd Koninkrijk) in de zomer van 2019. De gehele begane grond van dit pand is gerestaureerd aan de hand van het ‘connected system’ (Wakol- en Loba-producten die perfect op elkaar zijn afgestemd). Het project besloeg in het totaal 356m². Het grootste gedeelte van het project (ca. 300m²) was de restauratie van de originele grenen vloer. Deze is geschuurd met Lägler-schuurmachines en afgewerkt met LOBASOL® 2K ImpactOil Smoked Oak. De ImpactOil is in 2 lagen / 1 dag aangebracht en klaar voor volledig gebruik binnen 24 uur. Tijdens het restauratieproces werd ontdekt dat enkele van de grenen planken te zwaar beschadigd waren, dat ze moesten worden vervangen. Om het oude met het nieuwe te matchen, zijn de nieuwe grenen planken vooraf gekleurd met LOBASOL® Pretone Brown (pigment op waterbasis), waarna de hele vloer is afgewerkt met de ImpactOil.

 

Pianokamer

Ten slotte besloot de klant om voor de pianokamer van 56m2 op maat gemaakte panelen met eersteklas eiken te laten installeren. Hier ging het om het liften van de oude vloer en het voorbereiden van de ondervloer. Vervolgens is een nieuwe 6 mm-laag geïnstalleerd, die om de 300 mm is vastgeschroefd. De panelen zijn vervolgens vastgelijmd met WAKOL MS260 Parketlijm, vanwege de onverslaanbare sterkte en de geweldige open tijd. Ook te vermelden waard is dat hoewel de MS260 meer dan voldoende open tijd heeft, de lijmrillen blijven staan en niet gaan inzakken. Nadat de vloer volledig was geïnstalleerd en de lijm was opgedroogd (’s nachts), was de vloer gereed om te gaan schuren. Dit gebeurde met de Lägler Single. Hiermee is al het vuil en zijn al de vlekken verwijderen met schuurmateriaal P100 & P120. Daarna zijn opnieuw twee lagen LOBASOL® 2K ImpactOil Smoked Oak aangebracht. De klant was echt sprakeloos bij het zien van het eindresultaat, nadat ze terugkwamen van hun zomervakantie.

 

Zeer tevreden klant

Kieren van Wood Floors of Hampshire: “Voor mij persoonlijk zou ik geen andere lijmen of houtafwerkingen gebruiken. Ik heb zo ongeveer alles gebruikt dat de markt te bieden heeft en ben nog nooit zo onder de indruk geweest van de ondersteuning, het projectverloop en de kwaliteit van Lecol UK. Wanneer ik Wakol- en Loba-producten gebruik, heb ik altijd het volledige vertrouwen dat ik veilige en betrouwbare producten gebruik en ik daardoor mijn klanten het beste waar voor hun geld geef ”.

 

Ook geïnteresseerd?

Geïnteresseerd in een van onze producten, ga naar onze store locator om de dichtstbijzijnde dealer te vinden. Wil je graag een van onze specialisten spreken, neem dan contact op. Wij helpen vakmensen als jij vooruit!

Projectnaam:

Monumentaal pand

Type project:

Particuliere woning

Type vloer:

Originele grenen vloer en eiken

Afmeting:

356 m²

Land:

Verenigd Koninkrijk

Date:

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM