Top
Image Alt

Parketlijmen

  |  Parketlijmen

parketlijmen Lecol en Wakol

Lecol heeft alle mogelijke lijmen voor de installatie van parket en houten vloeren van het merk WAKOL in het assortiment. Voor de verschillende soorten parket en houten vloeren zijn er uiteraard ook veel verschillende smaken in de lijmen, maar al onze parketlijmen zijn ook geschikt op vloerverwarming/-koeling en zijn rolstoelbestendig.

Wat ook heel belangrijk is… de meeste lijmen maken onderdeel uit van Connected Systems met de meeste Loba-producten. Dat wil zeggen dat er geen wisselwerking is tussen de lijmen en de afwerkingsproducten, zowel op het gebied van olie- als lakafwerking.

Let op: voor het plaatsen van parket en houten vloeren is het heel belangrijk dat de dekvloer voldoende droog is en ook blijvend droog is. Er bestaan ook Wakol-vochtschermen die gebruikt kunnen worden als er niet gewacht kan worden tot de vloer voldoende droog is. Zie hiervoor Wakol PU280 of Wakol MS330.

PARKETLIJMEN

  • Minder dan 0,3% restvocht bij anhydriet met vloerverwarming en minder dan 0,5% restvocht zonder vloerverwarming.
  • Minder dan 1,8% restvocht bij cementdekvloer met vloerverwarming en minder dan 2% restvocht zonder vloerverwarming.
  • Bij het plaatsen op een bestaande tegelvloer is het belangrijk dat er geen opstijgend vocht is onder de tegelvloer, zodat ook hier gegarandeerd kan worden dat de vloer blijvend droog is.

wakol PU-parketlijmen

Om te beginnen zijn er de WAKOL-parketlijmen op PU-basis (polyurethaanhars). Deze 2-componenten parketlijmen zorgen voor een stootvaste verlijming van zowel samengesteld als massief parket. Dus als je kiest om maar één soort lijm op voorraad te zetten, is deze lijm de beste keuze. Je kunt hier alle houtsoorten en alle soorten parket mee gaan verlijmen op zowel cement- als anhydrietgebonden ondervloeren die aan de DIN-normen voldoen.

Op tegelvloeren raden wij deze lijm echter niet aan. Een ander nadeel van PU-lijmen is dat indien er niet netjes gewerkt wordt, op in de fabriek afgewerkte parket, dat er vlekken van de lijm kunnen achterblijven die enkel mechanisch te verwijderen zijn. Ook uitgedroogde lijmresten op onbeschermde handen zijn lastig te verwijderen. Wij raden dus aan om handschoenen te gebruiken. Alle WAKOL PU-lijmen zijn gegarandeerd met alle Loba-lakken en -oliën in het systeem Connected Systems. In ons assortiment zitten 4 verschillende WAKOL PU-lijmen. Lees hier meer over onze PU-lijmen.

Wakol-Dispersielijmen

Dispersielijmen zijn de derde soort die we in ons assortiment hebben. Deze lijmen op waterbasis zijn reeds veel langer in gebruik dan de twee voorgaande maar verliezen soms ten onrechte steeds meer terrein op MS- en PU-lijmen. Ze zorgen voor een stootvaste verlijming en kunnen enkel op goed zuigende ondergronden toegepast worden. Daar er steeds sneller gewerkt wordt en iedereen zo snel mogelijk klaar wil zijn bij het bouwen van een woning komt de dispersielijm vaak tekort, omdat hij niet geschikt is om op een vochtscherm aan te brengen. Dus als je niet kan wachten tot de dekvloer voldoende droog is om parket te plaatsen, is deze lijm niet de juiste keuze. Lees hier meer over onze WAKOL-dispersielijmen.

Wakol MS-parketlijmen

In de tweede productgroep gaan we het hebben over MS gemodificeerde lijmen, WAKOL is één van de weinige lijmproducenten die zijn één componenten elastische lijmen MS mag noemen, omdat ze werken met de basis MS-producten van de grondstofleverancier Kaneka. Deze Japanse leverancier heeft een patent op deze grondstof en is de beste grondstof die in de markt verkrijgbaar is. In MS-lijmen zijn er nog veel meer smaken dan in de PU-lijmen, maar er doen ook zeer veel gekke verhalen de ronde. Lees hier meer over onze MS-lijmen.

Lecol PVAc-lijm

De Lecol PVAC lijm is ook een dispersielijm maar deze lijm is alleen geschikt voor de verlijming van zwevende te installeren parketvloeren in de mes en groef.

Deze lijm is geschikt voor het zwevend plaatsen van meerlaagsparket. Het parket wordt dan met deze lijm in de mes en groef verlijmd en zwevend op de ondergrond geplaatst. PVAc-lijm hebben we in verpakkingen van 500gr en 750gr. Het verbruik is circa 750 gram voor 20m2 bij mes en groef verlijming. De vloer kan na 12 uur in gebruik worden genomen.

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM