Top
Image Alt

Onderhoud laminaatvloer

  |  Onderhoud laminaatvloer

Onderhoud laminaatvloer

Dit onderhoudsadvies is bedoeld voor laminaatvloeren.

Dagelijks onderhoud

Zand en/of ander verontreinigen zijn de veroorzakers van de slijtage van je mooie laminaatvloer. Essentieel is om dagelijks je laminaatvloer vloer stofvrij te houden. Hiervoor kun je de keuze maken uit een stofwisser in combinatie met de microvezeldoekjes of gebruik te maken van een stofzuiger voorzien van de zuigmond voor parket. Hierdoor verleng je de levensduur van je houten vloer.

Regelmatig reinigen

Loba SprayMob_detail_HRJe kunt je gelakte houten vloer het beste reinigen op één van de twee onderstaande manieren:

 • Met het Loba SprayMop systeem

Dit Spraymop systeem is voorzien van een uitwasbare vlakke mop en een geïntegreerde voorraad flacon, hierin kun je het Loba Refill onderhoudsmiddel doen. (de Refill altijd verdunnen met water, zie hiervoor de gebruiksaanwijzing op de flacon). Door middel van het pompsysteem kun je makkelijk de vlekken op je gelakte laminaatvloer verwijderen. Belangrijk is om de vloer niet te vochtig te maken en te veel vocht direct te verwijderen.

 • Lecol Clean OH49

  Lecol Clean OH49

  Met Lecol Refresher OH49

Dit product wordt sterk verdund met water. Deze reiniger laat na het drogen een antistatische beschermingsfilm is antistatisch, waardoor de vloer met name in de winter niet statisch wordt opgeladen. Hiermee met een uitgewrongen dweil of mop de vloer licht vochtig afnemen. Belangrijk is om de vloer niet te vochtig te maken en te veel vocht direct te verwijderen.

Tips voor het gebruik van je laminaatvloer

 1. Zorg ervoor, dat je direct bij de voor-achterdeur een goede ademende vuilloopmat plaatst, zo voorkom je, dat het ergste vuil op je laminaatvloer terechtkomt.
 2. Plaats nooit plantenbakken met openingen direct op de laminaatvloer, maar op een lekschaal.
 3. Plaats onder tafels, stoelen een ander meubilair dat regelmatig verschoven wordt viltjes, hiermee voorkom je beschadiging, viltjes minimaal eenmaal per jaar vervangen.
 4. Mooi maar zeer slecht voor je laminaatvloer, schoeisel met naaldhakken ook wel stiletto’s genoemd. Als de zool weg of versleten is zal door de spijker putjes ontstaan.
 5. Een te lage luchtvochtigheid kan invloed hebben op de conditie van de laminaatvloer, een luchtbevochtiger is dan aan te bevelen.
 6. Voor gebruik altijd de houdbaarheidsdatum op de flacon controleren.
 7. Gebruik nooit je normale huishoudelijke schoonmaakproducten, deze producten kunnen onherstelbare schade veroorzaken aan je mooie laminaatvloer.

Voor meer informatie of vragen, neemt gerust contact met ons op! 

Overzicht van de te bestellen producten en/of hulp materialen

 • Lecol Refresher OH 70
 • Micro vezel doekjes blauw
 • Loba SprayMop compleet
 • Loba Clean – refill voor de SprayMop
 • Losse vacht voor de Loba SprayMop

 

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM