Top
Image Alt

Onderhoud geoliede houten vloer met onderhoudsolie

  |  Onderhoud geoliede houten vloer met onderhoudsolie

Onderhoud geoliede houten vloer met onderhoudsolie

Dit onderhoudsadvies is bedoeld voor geoliede vloeren (impregneerolie of hardwas-olie) die onderhouden worden met onderhoudsolie. Voor houten vloeren, behandeld met impregneerolie, en onderhouden met was verwijzen wij je naar het onderhoudsadvies: houten vloeren behandeld met impregneer en was.

Dagelijks onderhoud

Zand en/of ander verontreinigen zijn de veroorzakers van de slijtage van je mooie houten vloer. Essentieel is om dagelijks je geoliede houten vloer stofvrij te houden. Hiervoor kun je keuze maken uit een stofwisser in combinatie met de microvezeldoekjes of gebruik te maken van een stofzuiger voorzien van de zuigmond voor parket. Hierdoor verleng je de levensduur van je houten vloer.

Als jouw houten vloer net is geolied, mag je pas na 14 dagen de vloer vochtig afnemen en/of een onderhoudsolie aanbrengen.

Regelmatig reinigen

Loba SprayMob_detail_HRJe kunt je geoliede houten vloer het beste reinigen op één van de drie onderstaande manieren:

 • Met het Loba SprayMop-systeem

Dit Spraymop-systeem is voorzien van een uitwasbare vlakke mop en een geïntegreerde voorraad flacon, hierin kun je het Loba Refill onderhoudsmiddel doen. (de Refill altijd verdunnen met water, zie hiervoor de gebruiksaanwijzing op de flacon). Door middel van het pompsysteem kun je makkelijk de vlekken op je geoliede houten vloer verwijderen. Belangrijk is om de vloer niet te vochtig te maken en te veel vocht direct te verwijderen.

 • Lecol Clean OH49Met Lecol Clean OH49

Dit product wordt sterk verdund met water. Hiermee met een uitgewrongen dweil of mop de vloer licht vochtig afnemen. Belangrijk is om de vloer niet te vochtig te maken en te veel vocht direct te verwijderen.

 • Lecol soap OH23Met Lecol Soap OH23

Ook dit product wordt sterk verdund met water. Hiermee met een uitgewrongen dweil of mop de vloer licht vochtig afnemen. Naast de reinigende werking laat dit product ook een dunne beschermingsfilm van zeep achter. Voor wit geoliede vloeren is een wit ingekleurde versie van de Lecol Soap OH23 verkrijgbaar. Belangrijk is om de vloer niet te vochtig te maken en te veel vocht direct te verwijderen.

Tips voor het gebruik van je geoliede houten vloer

 1. Zorg ervoor, dat je direct bij de voor-achterdeur een goede ademende vuilloopmat plaatst, zo voorkom je, dat het ergste vuil op je houten vloer terechtkomt.
 2. Plaats nooit plantenbakken met openingen direct op de houten vloer, maar op een lekschaal.
 3. Plaats onder tafels, stoelen en ander meubilair dat regelmatig verschoven wordt viltjes, hiermee voorkom je beschadiging, viltjes minimaal eenmaal per jaar vervangen.
 4. Mooi maar zeer slecht voor je houten vloer, schoeisel met naaldhakken ook wel stiletto’s genoemd. Als de zool weg of versleten is zal door de spijker putjes ontstaan.
 5. Een te lage luchtvochtigheid kan invloed hebben op de conditie van de houten vloer, een luchtbevochtiger is dan aan te bevelen.
 6. Voor gebruik altijd de houdbaarheidsdatum op de flacon controleren.
 7. Gebruik nooit je normale huishoudelijke schoonmaakproducten, deze producten kunnen onherstelbare schade veroorzaken aan je mooie houten vloer.

Intensief reinigen

Bij ernstige vervuiling of voor het aanbrengen van een nieuwe laag onderhoudsolie kan de vloer intensief gereinigd worden. Intensief reinigen is afhankelijk van het gebruik, hierdoor verleng je de levensduur van je geoliede houten vloer. Je geoliede houten vloer kun je reinigen met onze Lecol Intens Cleaner OH27, verdunt met water, in combinatie met een dweil, mop of wisser.

Het beste is om het vuile water met een waterstofzuiger direct op te zuigen, een ander optie is opnemen met doeken. Laat nooit lang vocht op je geoliede houten vloer staan. Daarna neutraliseren met schoon leidingwater ook dit water wegzuigen of opnemen met doeken. Het neutraliseren is noodzakelijk om te voorkomen dat er resten van het reinigingsmiddel op de geoliede houten vloer achterblijven. Na drogen van de geoliede houten vloer je geoliede houten vloer voorzien van één laag Lecol onderhoudsolie.

Je hebt de keuze uit de onderstaande Lecol onderhoudsolie producten:

 • Lecol OilCare OH22, dit is een onderhoudsolie op waterbasis
 • Lecol Conditioner OH25, een oplosmiddelhoudende onderhoudsolie in de kleur naturel of wit.

Het aan te brengen van de onderhoudsolie kan het beste met een niet pluizende schone doek worden uitgevoerd. Dun – en gelijkmatig aanbrengen, laten opdrogen en klaar voor gebruik.

Met onderhoudsolie gedrenkte doeken e.d. in gesloten verpakking of onder water bewaren. Door het gehalte aan drogende oliën bestaat het gevaar op zelfontbranding!

Gebruik nooit je normale huishoudelijke schoonmaakproducten, deze producten kunnen onherstelbare schade veroorzaken aan je mooie houten vloer.

Voor meer informatie of vragen, neemt gerust contact met ons op! 

Overzicht van de te bestellen producten en/of hulp materialen

 • Lecol Soap OH23 Naturel
 • Lecol Soap OH23 Wit
 • Lecol Clean OH49
 • Lecol Intense Cleaner OH27
 • Lecol Oilcare OH22
 • Lecol Conditioner OH25 Naturel
 • Lecol Conditioner OH25 Wit
 • Lecol Polishververdeler
 • Microvezel doekjes blauw
 • Loba SprayMop compleet
 • Loba Clean – refill voor de SprayMob
 • Losse vacht voor de Loba SprayMob

 

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM