Top
Image Alt

Onderhoud geïmpregneerde vloer met was

  |  Onderhoud geïmpregneerde vloer met was

Onderhoud geïmpregneerde vloer met was

Dit onderhoudsadvies is bedoeld voor geïmpregneerde vloeren (met impregneerolie of sealer) die onderhouden worden met was. Voor houten vloeren, behandeld met impregneerolie, onderhouden met onderhoudsolie verwijzen we je door naar onderhoud van je geoliede houten vloeren met onderhoudsolie.

Dagelijks onderhoud

Zand en/of andere verontreinigen zijn de veroorzakers van slijtage van je mooie houten vloer. Essentieel is om dagelijks je houten vloer stofvrij te houden. Hiervoor kun je de keuze maken voor een stofwisser in combinatie met de microvezeldoekjes of gebruik een stofzuiger voorzien van de zuigmond speciaal voor parket. Hierdoor verleng je de levensduur van je houten vloer, Als je houten vloer net is geolied,  mag je pas na 14 dagen de vloer vochtig afnemen en/of een waslaag aanbrengen.

Regelmatig reinigen

Regelmatig reinigen doe je met de Lecol Wax & Clean OH32. Dit product wordt sterk verdund met water. Hiermee met een uitgewrongen dweil of mop de vloer licht vochtig afnemen. Naast de reinigende werking laat dit product ook een dunne waslaag achter. Maak de vloer niet te vochtig. Teveel vocht direct verwijderen.

Intensief reinigen

Bij ernstige vervuiling of voor het aanbrengen van een nieuwe waslaag onderhoudsolie kan de vloer intensief gereinigd worden. Intensief reinigen is afhankelijk van het gebruik, hierdoor verleng je de levensduur van jouw geïmpregneerde houten vloer. Je geïmpregneerde houten vloer kun je reinigen met onze Lecol Intens Cleaner OH27, verdunt met water, in combinatie met een dweil, mop of wisser. Ook is het mogelijk om puur, zonder te verdunnen, de oplosmiddelhoudende reiniger Lecol WaxRemover OH34 te gebruiken.

Het beste is om het vuile water met een waterstofzuiger direct op te zuigen. Een ander optie is het vuile water op te nemen met doeken. Laat nooit lang vocht op je geoliede houten vloer staan. Daarna neutraliseren met schoon leiding water en ook dit water wegzuigen of opnemen met doeken. Het neutraliseren is noodzakelijk om te voorkomen dat er resten van het reinigingsmiddel op de geoliede houten vloer achterblijven. Na drogen van de geoliede houten vloer je geoliede houten vloer voorzien van één laag was.


Je hebt de keuze uit de onderstaande vloeibare Lecol-wassen:


 

Werkwijze

Vloeibare was is gemakkelijk uit de bus te gieten en aan brengen. Het aanbrengen van een was kan het beste met een niet pluizende schone doek worden uitgevoerd.

Dun – en gelijkmatig aanbrengen, laten opdrogen. Na opdroging kan, voor een gelijkmatige glans, de was worden opgeboend tot een gelijkmatige glans met pluisvrije doek, boenblok of met een boenmachine, bijvoorbeeld de Cleanfix Floormac PE 300 boenmachine. De was kan met deze machine diep in poriën van het hout worden gepoetst met een rode 13” pad, uitboenen voor een egale glans met een witte pad 13” pad. Ook zonder extra was op te brengen kan de vloer worden opgeboend. Jouw vloer heeft behoefte aan een nieuwe waslaag als door het opboenen de glans niet meer terugkeert.

Gebruik nooit je normale huishoudelijke schoonmaakproducten! Deze producten kunnen onherstelbare schade veroorzaken aan je mooie houten vloer.

Tips voor het gebruik van je geïmpregneerde vloer, onderhouden met was

 1. Zorg ervoor, dat je direct bij de voor-/achterdeur een goed ademende vuilloopmat plaatst. Zo voorkom je dat het ergste vuil op je houten vloer terechtkomt.
 2. Plaats nooit plantenbakken met openingen direct op de houten vloer, maar op een lekschaal.
 3. Plaats onder tafels, stoelen en ander meubilair dat regelmatig verschoven wordt viltjes, hiermee voorkom je beschadigingen. Viltjes minimaal eenmaal per jaar vervangen.
 4. Mooi maar zeer slecht voor je houten vloer, schoeisel met naaldhakken ook wel stiletto’s genoemd. Als de zool weg of versleten is zal door de spijker putjes ontstaan.
 5. Een te lage luchtvochtigheid kan invloed hebben op de conditie van de houten vloer. Een luchtbevochtiger is dan aan te bevelen.
 6. Voor gebruik altijd de houdbaarheidsdatum op de flacon controleren.
 7. Gebruik nooit je normale huishoudelijke schoonmaakproducten! Deze producten kunnen onherstelbare schade veroorzaken aan je mooie houten vloer.

Voor meer informatie of vragen, neemt gerust contact met ons op! 

Overzicht van de te bestellen producten en/of hulp materialen

 • Lecol Wax & Clean OH 32
 • Lecol Intense Cleaner OH 27
 • Lecol Wax Remover OH 34
 • Lecol WaxCare OH 39
 • Lecol StepStop OH 36
 • Lecol Vloeibare was bruin
 • Lecol Vloeibare was geel
 • Lecol Vloeibare was wit
 • Micro vezel doekjes blauw
 • Lecol Cleanfix Floormac PE300 boenmachine
 • Lecol Pads 13” wit
 • Lecol Pads 13” rood

 

 

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM