Top
Image Alt

MAIGREEN

  |  MAIGREEN

EEN DUURZAME OF GEZONDE KEUZE VOOR JEZELF EN HET KLIMAAT

Wij leveren onder andere primers/voorstrijkmiddelen, egaliseermiddelen, lijmen voor tapijt, PVC en andere flexibele vloerbedekking en parket, lakken en impregneeroliën voor houten vloeren en meubels. De impact op het milieu en de gezondheid van deze producten is afhankelijk van gebruikte grondstoffen, type en hoeveelheid oplosmiddel, en het totaal aan emissies van vluchtige organische stoffen. Met het Maigreen®-label maken wij duidelijk zichtbaar welke producten er positief uitspringen en welke belangrijkste eigenschap daaraan ten grondslag ligt.

Gezonde keuze

De producten uit het assortiment van Lecol met een blauw Maigreen-label (zoals hiernaast) leveren een positieve bijdrage aan een gezonde woon- of werkomgeving. Denk daarbij bijvoorbeeld aan producten welke zeer emissie-arm zijn vanwege zeer beperkte hoeveelheid vluchtige organische stoffen (VOS).

WAKOL

WAKOL biedt een ruim assortiment installatieproducten zoals egaliseermiddelen en lijmen voor de installatie van parket, tapijt en andere flexibele vloerbedekkingen zoals kurk, rubber en linoleum. Naast kwaliteit en een betrouwbare installatie is er veel aandacht voor milieu-impact en beperking emissies ten behoeve van de gezondheid van verwerker en eindgebruiker.

Kenmerken

  • Oplosmiddelvrij
  • EC1 plus certificering, zeer emissie-arm (bijna alle producten)
  • Blaue Engel, zeer emissie-arm (veel producten)

LOBA

LOBA is specialist op gebied van afwerkproducten voor houten vloeren zoals voegenkit, lakken en oliën. Het assortiment omvat diverse producten op natuurlijke basis en/of oplosmiddelvrij. Emissies van oplosmiddelhoudende producten zitten ruimschoots onder de meest actuele emissienormen.

Kenmerken

  • Oplosmiddelvrije olie, 100% natuurlijke grondstoffen
  • Watergedragen parketlak, hoeveelheid VOS ruim onder actuele norm

Advies of vragen?

Wil je meer informatie over onze MAIGREEN-producten, certificeringen of verdere ondersteuning? Neem dan contact met mij op.

Leon van Dun

Coördinator Duurzaamheid

Telefoonnummer: 0416-566582

E-mailadres: leonvandun@maiburg.nl

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM