Top
Image Alt

Machines voor parket en ondervloer

  |  Machines voor parket en ondervloer

Lägler & Cleanfix

In ons assortiment hebben we al jaren de beste machines die geschikt zijn om parket te schuren en/of te boenen, maar ook om egaline en tegelvloeren te schuren. Deze Lägler- en Cleanfix-machines beschikken elk over hun eigen kwaliteiten en toepassingen. Het is belangrijk om steeds de juiste machine te kiezen om het beste schuurresultaat te behalen. Welke Lägler- of Cleanfix-machine gebruik je nu eigenlijk voor welke toepassing? Hieronder leggen we graag aan je uit waarvoor elke machine kan worden ingezet.

Lägler Hummel Bandschuurmachine

lagler_hummel

Deze 79 kg zware bandschuurmachine met een bandbreedte van 200×750 mm is uitermate geschikt voor het vlakschuren van parketvloeren. Deze machine bestaat reeds meer dan 50 jaar en de onderdelen voor de oudste machines zijn nog steeds te verkrijgen. Daarom is dit ook de meest populaire in zijn soort. Alle onderdelen zijn nog massief en niet zoals bij veel producten met de tijd vervangen door lichtere en minder sterke alternatieven. Echt een topmachine dus!

Lägler Trio DRIESCHIJFSMACHINE (+ LED-LAMP)

Deze schuur-/polijstmachine heeft drie aangedreven schijven die in rubberlagers zitten, zodat ze mooi over de vloer bewegen. Met een diameter van 203 mm per schijf en een totale diameter van 460 mm kan je met deze machine overal werken, ook in een hal of smalle doorgang. De stofzuigunit zit direct vast aan de machine en garandeert een minimum aan stof (lees stofvrij). Deze machine is makkelijk uit elkaar te halen, zodat je een extra gewicht van 8 kg hebt, een stofzuigunit van 24 kg en een schuureenheid van 54 kg. Het gaat dus ook hier om een zware machine van 78 kg, maar dit is dan ook de reden waarom hij zo goed is in zijn werk. Belangrijk, hij schuurt tot op 30 mm van de muur. Het is een absolute must have voor elke praktisch ingestelde en professionele parketteur.

Lägler Single EENSCHIJFSMACHINE

lagler_single

De Lägler Single is een eenschijfsschuur-en boenmachine ineen en garandeert door zijn eenvoudige bediening dat je met de machine probleemloos en lang onvermoeibaar kunt werken. Door het ergonomisch gevormde handvat heb je de Lägler Single zelfs bij de moeilijkste omstandigheden uitstekend onder controle. Deze 16” inch of 406mm grote éénschijfsmachine van 45 kg kun je uitbreiden met een extra gewicht van 20kg. Hierdoor is hij ook geschikt om te schuren en niet alleen om te polijsten. Er bestaan ook nog accessoires om lijmresten te verwijderen van de dekvloer. Tevens is deze machine geschikt voor het schuren van egaline en tegelvloeren.

Lägler Unico KANTENSCHUURMACHINE (KORTE VOET)

De Lägler Unico kantenmachine met korte voet heeft een perfect ergonomisch ontwerp en is speciaal voor het schuren van alle kanten van parketvloeren. Beschikt over een aantal voorzieningen met toegevoegde waarde, zoals een op hoogte instelbare handgreep en een lamp die zorgt voor goede verlichting van het schuuroppervlak. Geschikt voor gebruik met conventionele schuurschijven alsook Velcro-schijven.

De Lägler Unico is de enige kantenschuurmachine die op een condensator werkt en dit is een enorm voordeel. Je hoeft niet bang te zijn dat de koolborsteltjes op zijn en dat je op die manier de motor beschadigt. Ook is het mogelijk om met de machine staand te werken. Beter voor je houding dus! Het is dus echt een machine waar je zorgeloos mee aan de slag kan.

Lägler Flip KANTEN- EN TRAPPENSCHUURMACHINE

De Lägler Flip kanten- en trappenschuurmachine met lang voorzetstuk is uitermate geschikt voor het schuren van houten vloeren op moeilijk bereikbare plaatsen en op trappen. Het praktische ontwerp, toepassing van high-tech lichtgewicht materiaal en innovatieve techniek, maken dit een machine voor de toekomst. Deze compacte 9,8kg zware kantenschuurder heeft drie mogelijke neuslengtes, namelijk 155mm en 315mm en dan een 225mm lang hoesvoorzetstuk. Deze laatste is enkel om kleine hoekjes bij te werken en niet geschikt voor grote oppervlakten door het hoge toerental. Grote voordeel van deze machine is dat de schuurschijven een diameter hebben van 150mm met uitzondering van het hoekvoorzetstuk 61mm. Let op: deze motor heeft koolstofborsteltjes en heeft dus frequenter onderhoud nodig.

Cleanfix Floormac PE300 EENSCHIJFSMACHINE

cleanfix_floormac

De Cleanfix Floormac PE300 is een 13” inch of 330mm grote éénschijfsmachine die ideaal is voor mensen met een groot vloeroppervlak die regelmatig de vloer willen boenen of voorzien van een onderhoudsolie. Deze machine wordt vooral ingezet bij particulier gebruik.

Cleanfix R44180 EENSCHIJFSMACHINE

cleanfix_r44180

De Cleanfix R44180 is een 16” inch of 406mm grote éénschijfsmachine van 34kg met een toerental van 180rpm. Deze machine is oorspronkelijk bedoeld om de vloer te poetsen met een pad, maar heeft veel meer mogelijkheden, zoals het polijsten van houten vloer, het tussenschuren van lakvloeren, het ontvetten en reinigen van tegelvloeren en het schuren van egaline. Er bestaat een mogelijkheid om deze machine te verzwaren met een gewicht van 8kg dat onder de bodemplaat wordt geschroefd, zodat je dit er steeds onder hebt.

 

Heb je een specifieke vraag en overleg je liever persoonlijk, neemt gerust contact met ons op! 

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM