Top
Image Alt

Lakken & Oliën bij hoge temperaturen

  |  Lecol   |  Lakken & Oliën bij hoge temperaturen

Wanneer de zomer aanbreekt en de temperaturen stijgen, kunnen extreme weersomstandigheden een uitdaging vormen bij het lakken en oliën van oppervlakken. Of je nu een ervaren doe-het-zelver of een professional bent, het is belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen en de juiste technieken toe te passen om de beste resultaten te behalen. In dit artikel delen we handige tips voor het lakken en oliën bij extreme hitte.

 

Kies het juiste moment.

Bij het lakken en oliën van oppervlakken is het cruciaal om rekening te houden met de weersomstandigheden. Extreme hitte kan de droogtijd van de lak verkorten wat kan resulteren in ongelijkmatige dekking. Werk bij extreme hitte vroeg in de ochtend, nooit in de avond. De ruimte warmt over dag extra op en in de avond is het nog warmer geworden.

 

Bereid het oppervlak goed voor.

Een goede voorbereiding van het oppervlak is essentieel voor een langdurige en kwalitatieve afwerking. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon, droog en stofvrij is. Gebruik indien nodig een geschikte reiniging en schuur het oppervlak voldoende om goede hechting te garanderen.

 

Kies de juiste lak- of olie.

Niet alle lakken en oliën zijn geschikt voor gebruik in extreme weersomstandigheden. Het is dan ook raadzaam om de aanbevelingen van de fabrikant te raadplegen en vraag indien nodig advies aan een van onze specialisten.  Zo ben jij altijd op de hoogte van hoe jij het product het beste kunt gebruiken.

 

Breng VOLDOENDE PRODUCT AAN.

Bij warm weer drogen lakken en oliën sneller. De verschillende banen die je met de roller aanbrengt hebben onvoldoende tijd om in elkaar over te vloeien. Hierdoor kun je aanzetten krijgen. Om dit te voorkomen raden we aan om voldoende lak te gebruiken.

 

Bescherm tegen direct zonlicht.

Blootstelling aan direct zonlicht tijdens het drogen kan leiden tot ongewenste effecten, zoals verkleuring of luchtbellen in de afwerking. Probeer het oppervlak te beschermen tegen direct zonlicht door ramen af te plakken zodat de zon nooit rechtstreeks op de vloer schijnt.

 

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM