Top
Image Alt

Effectief omgaan met vorstgevoelige producten.

  |  Lecol   |  Effectief omgaan met vorstgevoelige producten.

In de koude wintermaanden kan het bewaren en gebruiken van bepaalde producten een uitdaging vormen. Vooral watergedragen lakken en dispersie primers zijn gevoelig voor lage temperaturen. Het is essentieel om deze producten juist op te slaan om de kwaliteit te behouden.

 

OPSLAG BIJ KOUDE TEMPERATUREN VERMIJDEN

Watergedragen lakken en dispersie primers dienen niet bewaard te worden onder +5 graden Celsius. Kou kan leiden tot verstoring van de chemische samenstelling en de eigenschappen van deze producten aantasten. Opslag in bestelbussen of onverwarmde ruimtes kan resulteren in ongewenste veranderingen, zoals textuurverlies en verminderde hechting, wat uiteindelijk de afwerkkwaliteit beïnvloed.

TIPS VOOR HET GEBRUIK OP DE KLUS

Bij aankomst op locatie is het belangrijk om direct actie te ondernemen om vorstgevoelige producten te beschermen:

  1. Zodra je op de klus aankomt: plaats dan de vorstgevoelige producten direct in een verwarmde ruimte zodra je op locatie aankomt. Dit minimaliseert de blootstelling aan koude temperaturen en behoudt de kwaliteit.
  2. Aandacht voor schuurmaterialen: schuurmaterialen kunnen ook worden aangetast door het koude weer. Bewaar ze in een warme omgeving om hun levensduur te verlengen. Dit voorkomt schuurproblemen.

BELANG VAN CORRECTE OPSLAG

Het juist behandelen van vorstgevoelige producten is niet alleen van invloed op de kwaliteit van het werk, maar bespaart ook tijd en geld. Het voorkomt onnodige verspilling van materialen en minimaliseert de kans op herstelwerkzaamheden door gebrekkige afwerking.

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM