Top
Image Alt

Een strak wegdek tijdens de Ronde van Vlaanderen

  |  Lecol   |  Een strak wegdek tijdens de Ronde van Vlaanderen

LECOL TREKT DE WEG STRAK TIJDENS DE RONDE VAN VLAANDEREN.

VLAANDEREN – Het hoort zo’n beetje bij de koers, maar het roept ieder jaar weer de nodige discussies op, de beroemde (of eerder beruchte) oneffenheden in het wegdek van Vlaanderen.

Iedereen die Lecol kent weet dat wij dé specialist zijn op het gebied voor alles wat je nodig hebt onder en op de vloer, waaronder ook het egaliseren van vloeren. Wij kennen het belang van een strakke ondervloer als geen ander, want zonder een goed geëgaliseerde vloer ook geen goed eindresultaat. Nu leek dit ons van belang bij de Ronde van de Vlaanderen, want naast een hart voor vakmensen, hebben wij dit ook voor de Ronde van Vlaanderen. Om de sportieve vakmannen en vakvrouwen veilig over de finish te krijgen, hebben wij ingespeeld op één van de grootste ergernissen en één van de grootste trots van België: de gaten in de weg.

Met deze actie willen wij onze expertise en inzet voor onze doelgroep in Belgïe uitdragen. Dit reikt verder dan alleen de gebaande paden, en willen wij  laten zien dat wij niet enkel staan voor woorden, maar ook daden.

 

DE PATERBERG

Afgelopen weken werd er nog gesproken over een race tegen de klok, maar door de intensieve werken aan de ingezakte zijkant, maakte de Paterberg toch wel degelijk deel uit van de ronde. Er werden verschillende mogelijkheden voor de route verkend, maar deze stonden nooit gelijk aan de Paterberg. En aangezien vloerverbetering ons ding is, hebben wij ons voor de koers ook ingezet voor wegverbetering. Met onze kennis en kunde hebben wij het slechte wegdek van de Pladutsestraat voorzien van meerdere gevulde kuilen en kan de iconische klim op de Paterberg symbolisch worden ingeluid met een mooi geëgaliseerd stuk wegdek. De opgevulde gaten zijn te herkennen aan hun blauwe kleur. Hiermee brengen wij ook graag met een knipoog een ode aan een van de meeste belangrijke en beslissende hellingen van de koers.

WAAROM DEZE LOCATIE? wielrenner bij blauw vlak

De Ronde van Vlaanderen wordt meestal beslist in de laatste 50 kilometer op de beklimmingen rond Oudenaarde. De Paterberg is een klassieker waarvan het nog niet zeker was of dit onderdeel zou worden van de Ronde. Maar met 2 beklimmingen is het gelukkig een deel van de route geworden. Daarnaast is Pladutsestraat op meerdere punten hersteld omdat het wegdek simpelweg in hele slechte conditie was.

HOE HEBBEN WE DE EGALISATIE AANGEBRACHT?

Natuurlijk weten wij dat een asfaltweg niet kunnen egaliseren met onze standaard egaliseermiddelen die bestemd zijn voor binnenruimtes. De kuilen op de Pladutsestraat zijn hersteld met Bitumen Kleefprimer, Koud Asfalt en afstrooizand. De blauwe afwerking is aangebracht met verwijderbare verf en antislip korrels. De kuilen zijn ruim van tevoren geëgaliseerd. Zodat dit goed en wel uitgehard is. Daarna zijn er al veelvuldig wielrenners overheen gegaan. Waaronder Laurens ten Dam en Thomas Dekker per toeval.

 

 Lecol egalisatie Lecol egalisatie, blauw vlak

 

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM