Top
Image Alt

Lecol Care – reiniging en onderhoud

  |  Lecol Care – reiniging en onderhoud

reiniging en onderhoud van houten vloeren en parket

Een parketvloer is een investering voor lange tijd. Met goed onderhoud haalt u echt de maximale levensduur uit dit prachtige product. Dit staat overigens niet voor veel en zwaar werk, maar voor gericht onderhoud met gebruik van goede onderhoudsproducten.

Met de door Lecol aangereikte tips, op deze website en in het bewaarboekje “Alles over het onderhoud van ….”, blijft uw vloer mooi en hygiënisch en is tevens een lange levensduur gegarandeerd.

Onderscheid dient te worden gemaakt tussen reinigen en onderhoud

Reinigen is het verwijderen van vuil en stof zodat de vloer weer mooi(e)r en hygiënisch(er) is. Onderhoud betekent een vloer behandelen waardoor deze minder (snel) slijt en de levensduur wordt verlengd.

Alle soorten vloerbedekking vragen bij gebruik om reiniging. Sommige vloeren vragen verder geen extra aandacht. Een uitzondering hierop vormen materialen zoals kurk en hout. Deze hebben onderhoud nodig om de aangebrachte beschermlaag in conditie te houden of aan te vullen. Dit kost u wat tijd maar biedt het grote en unieke voordeel, dat u de duurzaamheid in eigen hand heeft. U vertraagt namelijk de slijtage van de vloer wat bij de meeste andere typen vloerbedekking niet mogelijk is. Eventueel kan de vloer ook nog worden gerenoveerd, dat wil zeggen geschuurd en opnieuw worden afgewerkt. Hierna is de vloer weer zo goed als nieuw.

 

De functies van reinigen zijn:

 Het ziet er schoon en fris uit waardoor u meer plezier heeft van de vloer

 Hygiëne

 Voorkomen van voortijdige slijtage

 Voorbereiding van het aanbrengen van een onderhoudsmiddel

 

Reiniging omvat:

 “Dagelijkse” schoonmaak

 Vlekverwijdering

 Periodiek intensief reinigen

 

De functies van onderhoud zijn:

 In conditie houden van het hout

 In conditie houden van de aangebrachte bescherming

 Het aanbrengen van een extra bescherming tegen krassen en de inwerking van vocht en vuil. De vloer blijft er hierdoor beter uit zien

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM