Top
Image Alt

Lecol Care – onderhoud wasvloeren

  |  Lecol Care – onderhoud wasvloeren

onderhoud wasvloeren

Bij een wasvloer zorgt de aangebrachte was voor bescherming van het hout. Met reiniging en onderhoud zorgt u ervoor dat deze beschermlaag in topconditie blijft en een lange levensduur verzekerd is. Met een beetje aandacht en de juiste producten (en hulpmiddelen) blijft de vloer zonder grote inspanningen tevens mooi, schoon en hygiënisch.

“Dagelijkse” reiniging

 

Periodiek

intensief reinigen

Onderhoud
 

Wasvloeren

 

 

Lecol Wax&Clean OH32

 

Lecol Intense Cleaner OH27

 

Lecol WaxCare OH39

“Dagelijkse” reiniging

Voor “dagelijkse” reiniging gebruikt u:

 Lecol Wax&Clean OH32 

Normale dagelijkse schoonmaak van een met was behandelde parketvloer kan eenvoudig door de vloer te stofzuigen (in borstelstand of eventueel voorzien van een speciale harde vloeren borstel) of met een stofwisser voorzien van stofwisdoekjes.

Door de vloer met enige regelmaat op te boenen, met een boenblok of een elektrische boenmachine, wordt lichte verontreiniging verwijderd en ziet het oppervlak er weer mooier en gelijkmatig uit. Keert de “glans” niet terug tijdens deze behandeling, dan moet op die plaatsen een nieuwe laag was worden aangebracht.
Voor het verwijderen van vlekken zie “Periodiek intensief reinigen”.

Periodiek intensief reinigen

Voor intensieve reiniging gebruikt u:

 Lecol Intense Cleaner OH27 

Na verloop van tijd kan de vloer door opeenvolgende lagen was of door vuil vettig en vies worden. Het is dan raadzaam de vloer compleet en grondig te reinigen met Lecol Intense Cleaner OH27. Flinke plaatselijke vervuiling of hardnekkige vlekken kunnen tevens met behulp van Lecol Intense Cleaner OH27 worden verwijderd.


Onderhoud

Voor onderhoud gebruikt u:

 Lecol WaxCare OH39  

Voor een goede bescherming van de vloer en een gelijkmatig oppervlak moeten alle poriën van het hout goed gevuld zijn met was. Een vloer moet worden verzadigd en dit gaat niet in één behandeling. Daarom zal een nieuwe vloer in het begin vaker van een waslaag moeten worden voorzien. Of de vloer voldoende verzadigd is kunt u zien aan een egaal matte uitstraling van de gehele vloer.

Na verzadiging dient het aanbrengen van een nieuwe waslaag slechts ter aanvulling van de bestaande toplaag. De kwaliteit van de toplaag neemt na verloop van tijd door slijtage en wegzakken af. Indien na het boenen van de vloer de glans niet terugkomt, dient de vloer opnieuw van een laag was worden voorzien.

Bij gebruik van een boenblok kunt u deze eventueel voorzien van een zachte doek voor een meer glanzend eindresultaat. Gebruikt u een boenmachine dan heeft u de keuze uit verschillende boenschijven. Afhankelijk van het type boenschijf dat u gebruikt gaat de vloer meer of minder glanzen.

Wanneer gebruik ik welke boenschijf?
Een boenschijf bestaat uit een speciaal soort vliesmateriaal. Er zijn verschillende boenschijven verkrijgbaar. De verschillen zitten met name in de hardheid, structuur, en de hoeveelheid polijstmateriaal in het product.


Hulpmiddelen

Bij de erkende Lecol-dealers zijn een aantal handige hulpmiddelen verkrijgbaar. Met behulp hiervan kunt u uw vloer vakkundig en tevens eenvoudig reinigen en onderhouden. Klik hier voor een volledige overzicht van alle hulpmiddelen.

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM