Top
Image Alt

Lecol Care – onderhoud olievloeren

  |  Lecol Care – onderhoud olievloeren

onderhoud olievloeren

Bij een olievloer zorgt de aangebrachte olielaag voor bescherming van het hout. Met reiniging en onderhoud zorgt u ervoor dat de vloer in topconditie blijft. Een beetje aandacht en gebruik van de juiste producten (en hulpmiddelen) zorgen er tevens voor dat de vloer zonder grote inspanningen tevens mooi, schoon en hygiënisch blijft.

“Dagelijkse” reiniging

 

Periodiek

intensief reinigen

Onderhoud
Olievloeren Lecol Soap Naturel of Wit OH23

Lecol Clean OH49

Lecol Intense Cleaner OH27

Lecol OilCare OH22

 

“Dagelijkse” reiniging

Voor “dagelijkse” reiniging gebruikt u:

 Lecol Soap Naturel of wit OH23

Normale dagelijkse schoonmaak van een met olie behandelde parketvloer kan eenvoudig door deze regelmatig te stofzuigen (in borstelstand of eventueel voorzien van een speciale harde vloeren borstel) of met een stofwisser voorzien van stofwisdoekjes.

Daarnaast kan lichte verontreiniging worden verwijderd met Lecol Soap OH23. Voor wit of grijs ingekleurde vloeren hebben wij nu ook Lecol Soap Wit OH27 in ons assortiment. Deze variant vraagt dezelfde verwerkingmogelijkheden, maar is speciaal geschikt om de kleur van uw vloer langer vast te houden!

Periodiek intensief reinigen

Voor intensieve reiniging gebruikt u:

 Lecol Intense Cleaner OH27 

Na intensief gebruik van de vloer kan ernstige(re) vervuiling optreden die niet met Lecol Soap OH23 is te verwijderen. Reinig in dat geval de vloer met Lecol Intense Cleaner OH27. Dit product is namelijk ook uitstekend geschikt voor het reinigen van een olievloer. Dit product dringt dieper door in het vloeroppervlak waardoor een diepere en dus meer intensieve reiniging plaatsvindt.

Onderhoud

Voor onderhoud gebruikt u de onderhoudsolie:

 Lecol OilCare OH22 

Het in optimale conditie houden van uw olievloer kunt u eenvoudig bereiken door Lecol OilCare OH22 te gebruiken. Dit is een speciale onderhoudsolie op basis van natuurlijke grondstoffen. Is de vloer op plaatsen schraal geworden dan heeft deze (eventueel gedeeltelijk) een nieuwe onderhoudsbehandeling nodig.

Let op!
Gebruik alleen reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor houten vloeren en dus niet de normale huishoudelijke producten. Deze kunnen namelijk de onderhoudslaag beschadigen en er bestaat een risico dat de vloer verkleurt. Ook bestaat er dan de kans dat een nieuwe laag onderhoudsolie slecht hecht.


Hulpmiddelen

Bij de erkende Lecol-dealers zijn een aantal handige hulpmiddelen verkrijgbaar. Met behulp hiervan kunt u uw vloer vakkundig en tevens eenvoudig reinigen en onderhouden. Klik hier voor een volledig overzicht van alle hulpmiddelen.

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM