Top
Image Alt

Lecol Care – onderhoud gelakte vloeren

  |  Lecol Care – onderhoud gelakte vloeren

onderhoud gelakte vloeren

Bij een lakvloer zorgt de aangebrachte laklaag voor bescherming van het hout. Met reiniging en onderhoud zorgt u ervoor dat deze beschermlaag in topconditie blijft en een lange levensduur van de vloer verzekerd is. Met een beetje aandacht en de juiste producten (en hulpmiddelen) blijft de vloer zonder al te grote inspanningen tevens mooi, schoon en hygiënisch.

“Dagelijkse” reiniging

 

Periodiek

intensief reinigen

Onderhoud
Gelakte vloeren Lecol Clean OH49

Lecol Remover OH45

Lecol EasyPolish OH41 Zijdemat of Extra mat

Lecol MasterPolish V6 Mat of Glans

Lecol AntiSlip Polish OH47


“Dagelijkse” reiniging

Voor “dagelijkse” reiniging gebruikt u:

 Lecol Clean OH49 

Normale dagelijkse reiniging van een gelakte parketvloer kan eenvoudig door de vloer te stofzuigen (in borstelstand of eventueel voorzien van een speciale harde vloeren borstel) of met een stofwisser voorzien van stofwisdoekjes.

Verder kan een gelakte parketvloer tussendoor worden gereinigd met in water opgeloste Lecol Clean speciaalreiniger. Dit middel lost vuil en vet op en verwijderd eenvoudig de meeste vlekken. NB: Lecol Clean OH49 is ook goed te gebruiken voor tegels, ramen en kunststofvloeren.

Periodiek intensief reinigen

Voor intensieve reiniging gebruikt u:

 Lecol Remover OH45 

Is de vloer flink vervuild, bijvoorbeeld door een feestje of achterstallig onderhoud, dan kunt u de vloer het beste intensief reinigen. Dit is tevens de voorbehandeling voor het aanbrengen van een nieuwe polishlaag.

Onderhoud

Voor onderhoud gebruikt u:
 Lecol Easy Polish OH41 (Zijdemat of Extra mat) 
 Lecol Master Polish V6 (Mat of Glans)  
 Lecol AntiSlip Polish OH47

Door een laag polish aan te brengen op de vloer blijft de laklaag in optimale conditie en is een goede bescherming gewaarborgd. Met een polish beschermt u dus in feite de basisbeschermlaag. Vervolgens slijt de aangebrachte laag polish in plaats van laklaag. Verder heeft een polish een goede zogenaamde corrigerende werking, dat wil zeggen dat kleine krassen en beschadigingen worden opgevuld.

Welke Polish past bij mij?

Finish
De Lecol Polish producten onderscheiden zich onder meer op glansgraad. Deze glansgraad loopt van glans, zijdemat, mat naar extra mat. Kies de finish die u wenst.

Slijtvastheid
Alle Lecol-producten geven een goede bescherming. Wilt u een super slijtvaste bescherming dan kiest u voor een Master Polish product. Dit product vraagt wel iets meer aandacht bij het aanbrengen op de vloer dan de overige producten.

Hoe vaak onderhoud uitvoeren?

Het aanbrengen van een nieuwe polishlaag moet een aantal keren per jaar gebeuren. Hoe vaak is niet precies aan te geven, omdat dit beïnvloed wordt door uw gezinssituatie en leefgewoonte. Een gemiddelde richtlijn op basis van ervaringen is:

 Master Polish V6 gemiddeld: 1 – 2 keer per jaar
 Easy Polish OH41: 3 tot 5 keer per jaar
 AntiSlip Polish OH47: 3 tot 5 keer per jaar

Hulpmiddelen

Bij de erkende Lecol-dealers zijn een aantal handige hulpmiddelen verkrijgbaar. Met behulp hiervan kunt u uw vloer vakkundig en tevens eenvoudig reinigen en onderhouden. Klik hier voor een volledige overzicht van alle hulpmiddelen.

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM