Top
Image Alt

Lakken voor geëgaliseerde vloeren

  |  Lakken voor geëgaliseerde vloeren

geëgaliseerde vloeren lakken met wakol

Wakol biedt egaliseermiddelen aan. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het vlak maken en/of op de juiste hoogte brengen van ondervloeren waarop daarna diverse soorten vloerbedekking kunnen worden geïnstalleerd.

De zogenoemde industrie-look wordt steeds populairder, waardoor er ook de vraag ontstaan is naar een afwerksysteem voor egaliseermiddelen. De geëgaliseerde vloer kan dan, na afwerking, direct in gebruik worden genomen zonder de installatie van een vloerbedekking.

Loba biedt, in samenwerking met het moederbedrijf Wakol, een compleet systeem aan om tot het beste resultaat te komen. Er zijn drie Wakol-egaliseermiddelen geschikt om afgewerkt te worden met het Loba-laksysteem:

  • Wakol Z615 Egaliseermiddel, stofarm
  • Wakol Z625 Egaliseermiddel
  • Wakol Z610 Egaliseermiddel, stofarm

Deze egaliseermiddelen dien je op een stevige minerale ondergrond aan te brengen. Strijk deze ondervloeren eerst voor met het Wakol PU280 Polyurethaan Voorstrijkmiddel. Breng vervolgens, voor een optimale hechting, hier overheen een laag Wakol D3045 Speciaal Voorstrijkmiddel.

Daarna breng je één van de drie bovengenoemde egaliseermiddelen aan in een laagdikte tussen de 3 en 5 mm. Het aanbrengen van kantenstroken is verplicht.

Na droging van het egaliseermiddel kun je de grondlak, de LOBADUR® OptiPrime aanbrengen. Dit is een sneldrogende watergebaseerde grondlak.

Vervolgens breng je, na droging, één laag LOBADUR® 2K FactoryStyle lak extra mat aan. Dit is een 2-componenten watergedragen polyurethaan lak. Deze lak is speciaal ontwikkeld voor het afwerken van de drie bovengenoemde Wakol-egaliseermiddelen. Met deze lak op een geëgaliseerde vloer creëer je een minimalistische industriële look. De lak is geschikt voor intensief belopen ruimtes, zoals woonkamers en commerciële ruimtes.

De lak is antislip ingesteld en heeft een waarde van R9 volgens de BGR 181 en DIN 51130 normen.

Voor meer informatie of vragen, neemt gerust contact met ons op! 

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM