Top
lakken vloer

Lakken vloer

  |  Lakken vloer

Parketlakken

Het is belangrijk om een vloer te lakken of te oliën als bescherming tegen slijtage en vlekken. Lees alles over het lakken en oliën van houten vloeren, vloerbedekkingen, geëgaliseerde vloeren en kurkvloeren.

Lakken houten vloer

De lakystemen van LOBA imponeren door een breed scala aan toepassingen: ze zijn geschikt voor vloeren met normale tot zware slijtage, voor een matte of glanzende look en voor gekleurde vloeren. LOBA grondlakken zijn makkelijk en veilig aan te brengen, zonder aanzetten en bieden de hoogste kwaliteit.

Lak of olie

Er zijn grofweg twee systemen in de markt verkrijgbaar: lak en olie. Het is lastig aan te geven welk systeem nu het beste is voor jouw vloer. De keuze voor de beste afwerking is afhankelijk van hoe de vloer gebruikt wordt, maar het is ook een kwestie van smaak. En over smaak valt nu eenmaal niet te twisten. Hieronder zetten we de verschillende systemen op een rijtje, elk met hun voor- en nadelen.

Lakken voor flexibele vloerbedekking

Voor het lakken van een flexibele vloerbedekking biedt Loba de Loba 2K UltraElastic Extra,Mat aan. Dit is een 2 componenten polyurethaan lak op waterbasis. De lak is geschikt voor zeer intensief belopen vloeren. De lak onderscheidt zich door zijn flexibiliteit, een zeer hoge slijtweerstand en een uitstekende chemicaliën bestendigheid.

LOBA 2K Fusion - 5kg

Lakken voor geëgaliseerde vloeren

Loba biedt, in samenwerking met het moederbedrijf Wakol, een compleet systeem aan om tot het beste resultaat te komen. Er zijn drie Wakol-egaliseermiddelen geschikt om afgewerkt te worden met het Loba-laksysteem.

Lakken van kurkvloeren

Loba biedt een assortiment lakken aan waar ook kurkvloeren mee afgewerkt kunnen worden. Het gaat hierbij om het lakken van niet afgewerkte massieve kurkvloeren, vaak zijn dit kurktegels.
Niet alle Loba lakken zijn geschikt voor het lakken van kurkvloeren. Er worden bijvoorbeeld hoge eisen gesteld aan de flexibiliteit van de lak.

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM