Top

Houtlijm droogtijd

Lecol PVAc lijm is een witte houtlijm met snelle droogtijd op basis van polyvinylacetaat, met een hoge hechtsterkte, voor het duurzaam verlijmen van in elkaar grijpende houten vloerplanken. Het droogt helder en bijna onzichtbaar op. De lijm voldoet aan klasse D3 volgens de norm EN 204. Dit betekent dat de lijm in vochtige ruimtes binnenshuis kan worden gebruikt.

Hoe werkt houtlijm en wat is de droogtijd?

• De verlijmde delen dienen binnen 5 tot 7 minuten aan elkaar te worden geplakt. Oefen voldoende druk uit (bijvoorbeeld met een hamer in combinatie met een parketijzer), zodat de voegen volledig gesloten zijn.
• Wij raden aan om de lijm minimaal 12 uur te laten drogen alvorens de vloer te gebruiken. Bewaar de lijm niet beneden +5°C. Gevoelig voor vorst, ook opslag boven +30°C vermijden.
• Lecol PVAc lijm is verkrijgbaar in een 750g en 1kg verpakking. Verbruik is circa 750 gram voor 20m² met tand en groef verlijming.

PVAC lijm

PVAC lijm

De Lecol PVAC-lijm is een dispersielijm en is alleen geschikt voor het verlijmen van zwevend te leggen parketvloeren in de tand en groef.
Deze PVAc dispersielijm heeft een dunne viscositeit waardoor deze makkelijk met de hand aan te brengen is. In bijna alle gevallen wordt eerst een beschermende doeklaag op de ondervloer geplaatst. Dit wordt vaak een ondervloer genoemd. Deze tussenlaag kan verschillende functies hebben, zoals het (gedeeltelijk) egaliseren van de ondervloer, geluidsisolatie, vochtisolatie etc. en is verkrijgbaar in veel verschillende varianten. Het parket wordt zwevend gelegd, dwz er wordt geen lijm op de ondervloer aangebracht.

Het parket wordt enkel in de tand en groef van de langszijde van de parketdelen verlijmd en wordt dus zwevend op de ondergrond geplaatst. Als er ook kop-staart-mes- en groefzijden zijn, wordt natuurlijk ook de Lecol PVAc-lijm aangebracht. Afhankelijk van de instructies van de parketfabrikant wordt de lijm aan één zijde op de tand of groef aangebracht. Het mondstuk op de lijmfles kan op maat worden gesneden.

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM