Top
Image Alt

Hout & parket

  |  Hout & parket

HOUT & PARKET

Lecol heeft een totaalpakket van producten onder het merk WAKOL, LOBA, SIA en LÄGLER gericht op het voorbehandelen, installeren, renoveren, afwerken en onderhouden van houten vloeren en parket voor zowel de Nederlandse als de Belgische markt. Uit de vele proefnemingen is een compleet assortiment ontstaan waarmee alle dagelijks voorkomende wensen en eisen perfect kunnen worden ingevuld. Als vakman ondervindt je bij de alledaagse werkzaamheden onmiddellijk de positieve eigenschappen van deze producten. De producten scoren uitstekend op gebruiksgemak, afbindtijd, open tijd en sterkte.

 

VOORBEHANDELEN

Zomaar een vloer lijmen of egaliseren zonder voorbereidingen is geen goed idee. Een goede controle van de ondervloer is essentieel om tot een goed eindresultaat te komen. Vanuit deze ondervloercontrole, kennis over de te installeren vloerbedekking en de overige omstandigheden kan een plan gemaakt worden over hoe de houten vloer of het parket geïnstalleerd dient te worden.

 

LIJMEN

Bij het plaatsen van een houten vloer of parket is het van belang de juiste parketlijm te gebruiken. In ons assortiment beschikken we over meerdere geschikte WAKOL-lijmen: We leggen je graag uit welke parketlijmen wij in ons assortiment hebben zitten (PU, MS, dispersie en PVAc).

 

SCHUREN

Voordat je een vloer gaat afwerken, moet deze eerst goed geschuurd worden. Schuren is een vast onderdeel van het behandelen van een houten vloer of parketvloer. Om het beste schuurresultaat te krijgen zijn een aantal factoren van belang. Essentieel is dat de juiste schuurstappen worden genomen met de juiste kwaliteit schuurpapier en de juiste korrel. Hiervoor hebben we van de topmerken Sia Abrasives (schuurpapier) en Lägler (schuurmachines) het beste materiaal in huis: het A-kwaliteit schuurmateriaal van Sia is perfect afgestemd op de schuurmachines van Lägler.

 

AFWERKEN (LAK EN OLIE)

Voor het afwerken van een houten vloer zijn er grofweg twee systemen in de markt verkrijgbaar: lak en olie. Het is lastig aan te geven welk systeem nu het beste is voor jouw vloer. De keuze voor de beste afwerking is afhankelijk van hoe de vloer gebruikt wordt, maar het is ook een kwestie van smaak. En over smaak valt nu eenmaal niet te twisten. Met het merk LOBA hebben we een brede range van lakken als oliën in het assortiment zitten. Tevens zijn er vele kleurschakeringen mogelijk (zowel voor olie, als voor lak), dus voor iedereen zit er zeker een geschikte kleur bij.

 

ONDERHOUDEN

Goed onderhoud van de houten vloer of parket is van groot belang om deze jaren mooi te houden. Met het merk Lecol, ontwikkeld en geproduceerd door Loba, heb je de beschikking over een compleet systeem met reinigings- en onderhoudsproducten voor diverse soorten vloeren.

 

VOLG
ONS OP
INSTAGRAM